Alla värden goda!

På uppmaning av nära och kära, vänner och bekanta, också från bloggosfären, samlade jag mig och gick till läkare i dag. Faran med att gå till en läkare är ju alltid att han eller hon kan upptäcka att man har en massa sjukdomar 😀

Här har jag redan lämnat läkarstationen bakom mig. Nej, det är inte jag med stavarna 🙂

Valet stod mellan att gå till hälsovårdscentralen, sitta där och vänta på obestämd tid, kanske bli nervös och få ännu mer hjärtklappning under tiden men samtidigt komma billigare undan. Eller att gå till privat läkare vilket jag gjorde. Hjärtat kan nog hoppa upp i halsgropen på grund av räkningen därifrån också, men jag visste på ett ungefär vad det skulle komma att kosta och även om det var rätt mycket fick det vara värt det.

Drottninggatan sedd från norr mot söder. Vi har ganska mycket snö.

Alla värden var goda. Läkaren kunde utesluta att jag skulle ha haft en infarkt då jag natten mellan måndag och tisdag kände den ojämna rytmen i hjärtat. Sockervärdet var också bra. Jag blev glad, jag som nästan var säker på att jag skulle få diabetesdom på köpet.

Brandensteinsgatan och vårt vackra torg.

Det enda som konstaterades var att jag behöver ha stabilare arbetstider. Jag får inte sitta från arla till särla inomhus vid datorn, jobbet tar ju ändå aldrig slut. Min hjärna behöver syre för att de röda blodkropparna ska kunna transportera syre i blodet. Det är ju så enkelt att man nästan skäms.

Andelsbanken, korsningen av Alexandersgatan och Mannerheimgatan.

Det enda jag ännu inte fick svar på var testet som har med sköldkörtelns funktion att göra. Jag är nöjd för att den nu äntligen kanske undersöks ordentligt. Misstankar om att allt inte är som det ska med den har funnits tidigare.

Så glad var jag efter läkarbesöket att jag gick direkt till bokhandeln och köpte nya klistermärken. Mitt hjärta är mig kärt ❤

65 reaktioner på ”Alla värden goda!

  1. Jag fick så obehaglig känsla i går kväll då jag skulle lägga mig att jag tog mig till min syster för att sova där.
   Att vara ensam och rädd gör ju inte hjärtat lugnare 🙂

   1. Det är bra att säga sanningen, och sanningen är ju att förmaksflimmer KAN leda till allvarliga saker som stroke och blodpropp.
    Så jag är tacksam för att du skrev det.

 1. Så skönt att det inte var hjärtat eller diabetes som är skitjobbig. Om sköldkörteln inte fungerar brukar det räcka med en tablett. Har haft detta i 40 år och mår bra.
  Håller med läkare att du behöver koppla av. Har känt att du har varit trött och lite nere ett tag.
  Vilka fina hjärtan du köpt.
  Kram

 2. Då får jag hoppas att de inte hittar något fel på sköldkörteln heller. Du skulle prova mina sovtider. Från 20:00, till 04:00, ibland till 05:00. På sommaren är naturen, som bäst mellan 04:00, och 07:00.
  Svante

  1. Min dygnsrytm är 23.30-8.30. Vaknar tidigare på sommaren då det är ljust.
   Får inte sömn så tidigt som klockan 20 😀
   Men jo, jag vet att naturen är vacker tidiga sommarmorgnar, har planerat att NÅN gång gå upp fyra 😀

   1. Jag jobbade 6 dagar, ledig 2, och 6 till, och ledig 3, och så vidare, mellan 00:00 till 06:00 sista två åren med att köra Tunnelbanan i Stockholm. Efter det hittade jag en rytm som passade mig, då jag då och då träffar andra daglevande existenser. Jag skulle återfalla till helt nattlevande, om jag inte håller ordning på mig.
    Svante

   2. Jag tror det är viktigt med en regelbunden rytm i livet då man blir lite äldre.
    Och själv måste jag förstå att ta ledigt ibland, jag har ju som företagare ingen betald semester, men ledig måste jag vara ibland det oaktat.

   3. När jag var 16 år var jag med föräldrarna på en bussresa till Italien, jag har aldrig varit där något mer. Det besvarar väl din fråga. Däremot har jag vid ett flertal tillfällen besökt Bohuslän, men där är egna hus för dyra för vanligt folk, Husvagn fick duga då. Sedan har jag ju varit i Södertälje en gång, och det låg ju söder ut.
    Svante

   4. Tänkte bara då du skrev att du skulle vilja åka bort – att var finns detta ”bort” – för det måste ju inte vara sydliga breddgrader.
    Bort från snön kan jag tänka mig att du vill 🙂

   5. Ju längre jag bor här, ju sämre känns det. Det känns sämst på vintern då jag inte kommer ut ur byn, på promenaderna. Att gå efter riksvägarna på vintern är livsfarligt, när jag inte klarar att klättra i snövallarna längre.
    Svante

   6. I värsta fall får jag ta till bilen, för att komma åt den natur, som är kvar efter bränderna. Ännu får man inte beträda de områden, som var inblandade i branden.
    Svante

   7. De påstår att träden som inte brann upp har lätt för att ramla ner, och att de ramlar ljudlöst. Förbuden gäller även där all skog har tagits bort, och att förbuden ska tas bort samtidigt.
    Svante

 3. Så glad och lättad jag blir. Imponeras också av din klokhet och ditt mod då du sökte läkare. Så gör vi ju inte alltid av olika orsaker. Mitt flimmer är en av orsakerna till mina stroke så därför uppmanar jag alltid alla med bångstyriga hjärtan att kolla för säkerhets skull.
  Kram till dig!

  1. Jag var nog lite skraj för att domen om att jag har diabetes eller allt möjligt annat, men jag tänkte att jag bara MÅSTE gå då det handlade om hjärtat.
   Kram och tack för att du bryr dig!

  1. Man får ju sig en tankeställare ändå. Jag ska börja använda ett separat jobbnummer och även skärma av mig från jobbet kvällar och helger, folk som ringer då får ringa på nytt en annan gång 🙂 You know.

 4. Så skönt att höra att du hade så bra värden och att din sköldkörtel nu blir undersökt. För är den ”ur funktion” är det lätt åtgärdat med medicin. Å att ”bara” ändra dina arbetstider för att må bättre är verkligen simpelt och kostnadsfritt.
  Det där med privatläkare är mycket ovanligt här. Det är vårdcentraler (som jag nobbar) och husläkarmottagningar som gäller. Väntetiderna till båda är ungefär lika långa. Men hos min husläkarmottagning kan man få akuttider samma dag. Läkarbesöken kostar 200 kronor. Efter att ha betalt totalt 1 50 kronor per år får man frikort.

  1. Mitt besök kostade 212 euro. Läkarbesöket kostar en sak, proverna kostar vart och ett mellan 20 och 35 euro, hjärtfilmen kostade…
   Men förra gången jag satte ner 170 euro på läkarbesök och mediciner var 2017 så det må vara hänt.
   Skulle jag behöva gå ofta går jag till förmånliga hälsovårdscentralen, dit gick jag med mitt knä 2017 då jag fick problem med det.

  1. Jag vet inte om mina kommentarer gick fram. Rutan öppnade sig och jag skrev några rader, men när kommentaren skulle skickas kom beskedet ”www.blogger.com tog för lång tid på sig att svara”. Jag ser inte alla dina bilder heller, en stund såg jag orkidén, sen försvann den, och det var den enda bilden jag såg.

 5. Skönt att du fick lugnande besked och inte har vare sig hjärtproblem eller diabetes. försök nu att vara en duktig flicka och lyd rådet om stabilare arbetstider och fler stunder utomhus.
  Jag har alldeles nyligen fått diagnosen förmaksflimmer … och förstår din oro …
  Kram

   1. Har fått blodförtunnande för att minska risken för stroke … och väntar nu på en ultraljudsundersökning …
    Tack och kram

   2. Bra att allt kollas, ja – jag läste om olika slags behandlingar då jag ännu inte visste vad mina rytmstörningar berodde på.
    Fortsätt ta hand om dig – kram!

 6. Skönt att allt var bra.
  Bar att du gick till läkare, men känner igen dina tankar. Tråkigt att man sak behöva gå privat, men jag skulle också valt det.
  Sååååå mycket snö ni har, oj,oj! Ta det varligt!

  1. Ja, massor av snö har vi 🙂
   Och jo, läkarbeskedet gjorde mig lugnare. Ingen diabetes, inget fel på hjärtat.
   Gäller bara att prioritera och stressa mindre, och få frisk luft varje dag.

 7. Tänk så glad man blir, när det man gått och gruvat sig för visar sig inte vara så farligt. Du ska se att sköldkörtelprovet också är bra. Vi tycks ha ungefär samma sovtider. 😉
  Kram, Ingrid

 8. Vad bra att läkaren inte kunde hitta något fel. Det kan vara så enkelt att du jobbar lite för mycket. Du får nog ta en liten avstressande promenad varje dag. Kram!

 9. Bra att du sköter om dig! Här hos oss är det besiktning en gång per år som gäller, vare sig du har några hälsoproblem eller inte. Det amerikanska sjuksystemet är uppbyggt på förebyggande vård och de skyhöga priserna för sjukförsäkring betalar bl.a för läkarkontroll för en gång per år, då allt kollas upp. I juni är det dags igen för min del.
  Sköt om dig, ut på uppfriskande promenader och jobba mindre! 😃

  1. Börjar försiktigt, läkaren sa att jag inte ska ta i och överdriva 🙂
   Ganska häftigt system ni har i USA – har alla råd med sjukförsäkringen eller är det just de som ”trillar igenom” i systemet?

   1. Sjukförsäkringen i USA varierar från stat till stat, men likväl är det ett knepigt kapitel i detta stora, invecklade land. I Minnesota fungerar det så att företagen erbjuder sina anställda sjukförsäkring en aning förmånligare än vad den kostar privat, men förmånligt är det då inte. Vem som helst får köpa försäkring privat, men den är dyr. Trots att man har sjukförsäkring och redan betalar enorma summor för den, kostar det att besöka läkare. Dock betalar de flesta sjukförsäkringar för förebyggande vård. Just till exempel att gå på årlig kontroll, årlig mammografi osv. Om sedan vidare undersökningar behöver göras kostar de. Massor med amerikaner har inte råd med sjukförsäkring, och besöker istället Första Hjälpen (akuten) då det blir kris och hamnar att punga ut med 3 000 USD för besöket. Samtidigt finns rädslan för kommunismen och socialismen och ett sådant system vill man inte heller ha. Något måste göras, men politikerna lyckas ju inte få ngn som helst rätsida på problemet.

   2. Tack för den här redogörelsen. Jag begriper kanske lite mer nu, men invecklat verkar det vara och dyrt.
    3000 USD är ju mycket för vem som helst, motsvarar det ungefär 3000 euro?

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.