Fler flyttar in!

Men nu handlar det inte om människor 🙂 I min lilla tvåa finns det bara plats för en, att bo. Däremot finns det hjärterum och stjärterum för många vänner och skulle jag råka snubbla över någon trevlig man så lär han nog också få plats här då och då 😀

De som flyttar in hos mig nu på våren är nya små växter. Jag får se vilka som klarar sig, vilka som trivs hos mig. Det är bara att pröva sig fram, hitta de rätta platserna för dem.

Jag tycker det är vackert med gröna växter och glas. Den här växten ska få en annan kruka lite senare. Solen som lyser in i bostaden och gör vackra skuggformationer gillar jag också.

Luftväxterna överlevde dessvärre inte hos mig, så nu har jag rätt många glaskrukor, -burkar och och -skålar. Inga svårigheter dock att hitta användning för dem.

Och så var det det här med hälsan. Den här hade ju gått som bidrag i Veckans ord – ASK. Nu ska jag mäta blodtrycker morgon och kväll och skriva upp det för att senare berätta resultatet för läkaren.

36 reaktioner på ”Fler flyttar in!

 1. Har du också fått order, av sjukvårdande instans att inhandla tryckmätare? Jag fick order för 5 år sedan, och jag köpte en apparat, och använde den i 2 månader helt enligt instruktionerna, och blodtrycket var Utan Anmärkning hemma, men med anmärkning hos sjukvården. Nu bryr jag mig inte ett dugg om blodtrycket, och dagarna går i alla fall.
  Svante

  1. Nä, ingen order. Jag vill själv följa trycket och pulsen då jag fick ny medicin.
   Vi testar den i 30 dagar. Jag är närmast intresserad av att se att trycket inte blir för lågt. I och för sig blir jag väl yr då? Men pulsen gick direkt ner, nu var den 63, den hade varit mycket högre tidigare.

 2. Du verkar ändå ha gröna fingrar, för även så växter behöver ju omsorg i form av vatten om inget annat;-)
  Blodtrycksmätare köpte vi också för många år sedan. Den har vi använt en enda gång…

 3. Fint, borde också ta itu med växter igen … ser mycket trist ut på min balkong just i dagens läge … sedan när julen plockades ner faktiskt, stökigt och dant. 😀

 4. Växter skapar trevnad. Mina växter är alla ganska gamla men jag får lust att ge bort några som jag har många av och köpa ett antal nya. Fint med skuggsplelet i din bild, sånt gläds jag också åt varje dag.
  En Omronapparat flyttade in till mig också häromdagen, den ska förhoppningsvis hjälpa mot smärtorna. Har inte testat den än.

 5. Bra att kolla blodtrycket regelbundet! Luftväxter överlevde inte hos mig heller. Mina 2 orkidéer däremot stortrivs och det tackar jag för! 😃

   1. Verkligen! Mina två orkidéer älskar sin plats i köksfönstret och allt jag gör är vattnar dem varannan vecka. Flytta på dem vågar jag inte eftersom de verkar trivas så bra i köket och har, återigen knoppar för blomning om si så där en månad. 😃

 6. Åh, jag är också sugen på att skaffa mig en massa växter. Fast jag vet också att jag inte är lika sugen på att sköta om dom. Kanske ska skaffa mig bara några stycken, så jag mäktar med att vattna dem.
  Kram

  1. Alla ska ju inte ha lika mycket vatten eller lika ofta.
   Man får pröva sig fram, vilka platser de trivs på i bostaden osv.
   Dör någon växt slänger man den och skaffar sig en ny. Ta och testa!
   Kram!

 7. De flesta växter får problem om man flyttar dem in i rummet. Ljuset avtar markant bara 1m ifrån fönstret. Här ska många växter snart delas eller så tar jag skott. Det finns tre grannar som alltid vill ha dem. Då har alla deras växter dött ha..ha.. 😀

 8. Jag har haft min blodtrycksmetare nu ett par år och använder regelbundet. Att inte bry sig är bara dåraktig, för högt blodtryck lätt orsakar hjärnblödning.
  Och det är inte alla gånger som det går bra.
  Min svänger alldeles för mycket och det är inte så bra. 😦
  Kram!

   1. Jag förstår. Hoppas att tabletterna du får hjälper och inte får starka biverkningarna som jag fick.
    Jag har ju inte hängt på nåns sida under året som har gått och missade en hel del. Det jag kände på när jag läste de senaste inläggen hos dig att någonting har förändrats. Inte lika glatt känsla som det var förr. Kommentaren hos mig kännes också annorlunda. Trodde nästan ( så klart att man tror att det är fel på en själv) att du var lite kanske inte arg på mig men ändå annorlunda.
    Nu förstår jag varifrån känslan kom.
    Hoppas att du får de rätta medicinen och du blir bra av den. Det önskar jag dig.
    Skickar lite lugnande supervågor till dig.
    Kram
    Antonia

   2. Den nya medicinen ser ut att vara bra.
    Det att jag inte varit helt mig själv här på bloggen under det senaste året har berott på
    a) misstänkt bröstcancer (var inget problem)
    b) mamma insjuknade (opererades för tumör)
    c) jag fick rytmstörningar (nu allt ok)

    Och sedan är det allt det där med att jag fortsättningsvis känner mig tvungen att vara väldigt försiktig då många har ”tummen på mig” vilket betyder att de inte vill mig väl i alla sammanhang.

    Dig har jag absolut inget mot, du är en av mina första och bästa bloggvänner.

    Kram och supervåg även till dig ❤

   3. Tufft du hade. Gör ju ont i mig och ännu ondare att det finns genuina onda människor. Hur orkar de med sig själv. Kan inte förstå det alls.
    Varken åt dina vägnar och lika så mot alla andra.
    På svensk tv går ju Trolljägarna där de jagar folk som skriver illa anonymt om andra.
    Ha en skön natt!
    Kram! 😍

   4. Jag brukar titta på Trolljägarna. Det är förfärligt hur hemska folk kan bli då de är anonyma på nätet 😦
    Många ”troll” förstår inte vad de ställer till med, ”trollen” mår ju själva illa, men det är inget som berättigar deras beteende.
    Kram min vän!

   5. Jag är inte så säker på att de mår själva dåligt. De är bara genuina elaka.
    Jag gör ju inget sånt när jag mår dåligt. Då äter jag bara lite extra tjockoglad 😉
    Kram!

 9. Har haft hjärtproblem i drygt 20 år och det kan vara lite vanskligt att mäta hemma. Då är man lugn och avspänd och trycket kan ligga bra, i mitt fall med medicinering, men så fort man kommer till sjukvården så stiger trycket av någon anledning. Kanske man spänner sig omedvetet.

  1. Ja, vi brukar tala om att trycket är ”läkar-tryck” 🙂
   Jag mäter hemma bara för att följa upp och för att sedan kunna visa läkaren vilka resultat jag haft under provperioden av min nya medicin.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.