Allt har sin tid

För ganska precis ett år sedan var jag på mammografiundersökning och efter det blev det fler undersökningar då något avvikande upptäcktes i provsvaret.

Jag fick en hel del att tänka på. Men det visade sig att jag inte hade bröstcancer och jag var tacksam för det.

Ett halvt år senare blev min mamma inlagd på sjukhus. En stor operation väntade. Det blev några sömnlösa nätter och en tung tid, som jag med facit i hand inte vet hur vi klarade. Men vi klarade det, och med tanke på omständigheterna mår mamma åter bra. Tacksam även för det.

I februari i år fick jag rytmstörningar och tänkte då att beslutet jag hade fattat ett par månader tidigare, det vill säga att jag avstår från att vara medieansvarig för Lovisa Historiska Hus var det enda rätta. Jag hade redan året innan slutat med samma uppgift inom Tors innebandy.

Dels finns inte längre tid för ”många bäckar små”, dels är det svårt att vara redaktionschef på en tidning samtidigt som man är medieansvarig för två föreningar.

Så det var både med tanke på min egen hälsa och det faktum att ”många hattar på huvet” inte kändes bra som jag slutade för Tor och LHH.

Nu har LHH både en ny ordförande och en ny projektchef. Så evenemanget lever alldeles säkert vidare och mår bra i många år till.

Allt har sin tid. Nu är det Nya Östis och en del mindre textprojekt som gäller för mig. Jag är nöjd och glad över att inte längre behöva splittra mig och jag har lyckats styra mina arbetstider sedan det beslutet togs för ett par veckor sedan 🙂

25 reaktioner på ”Allt har sin tid

 1. Du har verkligen hanterat alla negativa saker på ett fantastiskt sätt. Nu har du även lagt om dina arbetstider så det finns tid för återhämtning. Snart kommer våren och då mår vi alla lite bättre. Ljuset växterna och utelivet.
  Bamse kram till min goa blogg vän.

  1. En stor tack-kram till dig min fina bloggvän, och hälsning åt Minton också 🙂
   Det krävs en del ”väckarklockor” ibland för att man ska förstå att sätta gränser för sig själv.

 2. Precis, allt har sin tid. Händelser, uppgifter, människor kommer och går. Dessutom går det upp och ner hela tiden. Viktigt är att man försöker hålla balansen för att mår så bra som möjligt. Kram!

  1. Det tycker jag också, därför valde jag bort ”överlappningar”. Då jag sköter tidningen från måndag till fredag fanns bara helger för föreningsinsatserna.
   Det blev för mycket helt enkelt.
   Kram!

 3. Bra jobbat där! Du har tagit helt rätt beslut vid rätt tidpunkt. Dessutom verkar det gå alldeles utmärkt för dig ekonomiskt, då behöver man verkligen inte jobba ihjäl sig.

  1. Ändå känns det som att jag har fullt upp hela tiden. Tidningen kräver sitt och diverse andra ströjobb, men jag är nöjd.
   Och tänker hela tiden på att jag också behöver ha lediga stunder.

 4. Det är lätt att ta på sig för mycket och inte känna efter hur man egentligen mår. Bra av dig att inse det. Det är inte bra att splittra sig för mycket. Vilken glädje att det inte var någon fara med dina bröst. Jag gruvar mig alltid när jag varit på mammografi. Att få bröstcanser är den stora fasan.

  1. Jag brukar tänka ”det är som det är, har jag cancer kan jag inte göra något annat än fajtas”.
   Så många har drabbats före mig.
   Men klart att jag blev lycklig och tacksam då jag fick beskedet att jag inte hade cancer.

   1. Japp. Äter oxå betablockerare. Märker den med en gång när jag glömmer.
    Nu fick jag höja dosen då jag fick högt blodtryck. Inte kul alls.
    Kram!

   2. Det är väl rätt ovanligt att inte ha en enda medicin om man närmar sig 60 år 🙂
    Går jag ner i vikt KANSKE jag kan slippa blodtrycksmedicinen, men det är ju bara ett kanske – för även smala vältränade personer kan ha högt blodtryck 🙂
    Kram!

   3. Eller så min vännina som är närmast 100 kg har låg blodtryck.
    Jag tålde inte blodtrycksmedicin och symtomen jag fick tog mer än ett år innan jag fattade att den som orsakade det. Nu tar jag inte det, men jag måste kanske hitta en annan sort för blodtrycket svänger.

  1. Tack för ditt stöd Nina ❤
   Jag tror att många behöver sina tankeställare då och då. Vad är viktigt, vad är mindre viktigt?
   Var har man de sanna vännerna, vilka uppgifter ger oss tillfredsställelse?
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.