Så (färg)glad jag blev!

Det här är inget sponsrat inlägg – men jag kan inte annat säga än att jag alltid blivit jättenöjd då jag köpt klänningar från Dress Like Marie. Två gånger har jag handlat via nätet och alltid blivit glad för att plaggen passar perfekt. De har fint fall, vilket behövs på en mullig kropp 😀

Nu är jag inte helt svartvit längre 😀

Det är vårdagjämning. Ute kommer det snöblandat regn. Det är grått och blött.
Men jag är glad inombords. Jag lyckades sova tio timmar i natt, utan att vakna för att snyta mig eller för att jag kände mig allmänt risig.

Väldigt trött blev jag av promenaden till kiosken/posten, men jag ville absolut ha ut det här paketet. Med nöd och näppe orkade jag via mataffären. Nu ska jag sitta hemma och se på stadsfullmäktiges möte via videosändning. Det är alltså jobb för mig, men jag är tacksam för att jag kan sköta det hemifrån.

Helt frisk är jag inte, men kanske på bättringsvägen!

41 reaktioner på ”Så (färg)glad jag blev!

 1. Så härliga färger och ett fint fall det gillar jag. Så skönt att börjar bättra sej och att du kan sova. Vi har haft mulet med duggregn men ikväll har det ljusnat. Fick min nya telefon igår så jag har pysslat med den. Nu är allt på plats och jag är nöjd.
  Kram

   1. Jag blir bara irriterad när det inte blir som jag vill. Men envis som jag är brukar det bli ok.
    Nu skall jag till IKEA ochköpa lite nytt till altanen. Hoppas att värmen kommer så jag kan fixa lite i trädgården.
    Ha en bra dag
    Kram😊

   2. Här känns trädgårdsjobb ännu avlägset. Lite sol i dag, +2 grader. Balkongen i nordläge inte att tänka på ännu heller 🙂
    Men tids nog blir det aktuellt!
    Kram!

 2. Den färgglada klänningen gör dig frisk, det vill jag lova 😀 Kläderna gör så mycket till ens mående, faktiskt. När jag var deppig för många år sen klädde jag mig inte i svart, men väl vitt och beige. Och jag försvann. Tills en färganalytiker sa till mig, du ska ha röda glasögon, du ska ha vårliga färger och gladare blev jag!
  Krya på dig!

 3. Waude Carita så snygg!! Tror det är första gången jag ser nån annan färg en svart/vit på dej. Tycker det klär dej super bra… Och den plus din läderjacka, finemang!
  Bli frisk snart så vi får se plagget in real life💚

   1. Oj!! Det visste jag inte, roligt att höra att jag inspirerar någon💚 Tänka sej att 10år sen skulle jag inte satt på mej varken klänning eller makeup, såhär förändrar tiden människan och tänkande, nuförtiden tycker jag det är roligt med läppstift och nagellack😁

   2. Jag är dålig på att använda mejk, har ganska känsliga ögon också.
    Och så känner jag mig inte kvinnlig alls 😀 … ändå kan jag nån gång tycka att en sådan här klänning är kul 🙂

 4. Wow, so bright colours!
  Jag tror jag har berättat tidigare för dig, att jag saknar färger i Finland, oftast ser jag mycket trista ”färger”. Men du visa nu för mig att det måste inte vara alltid så! Tack för det!
  Ute

  1. Jag kanske börjar leva lite nu, det har tagit sin tid – att bejaka allt som livet kan ge.
   Det gör inget att jag är lite rund och jag vill inte skämmas för mina former.
   Mera färger åt finska folket!
   Kram till dig Ute!

 5. ÄNTLIGEN!!! Vet inte hur länge och ofta jag tjatat på dig att överge den svarta looken. Med den otroligt färgglada klänningen har du lyckats fullt ut! Stort GRATTIS! Håller förresten helt med Gerd. Det ligger så mycket i det hon säger.

  PS. Shoppa loss nu bara!!!!!!!!! DS.

 6. Vilken härlig klänning! Jag har haft svart som min favoritfärg men gärna färgglada accessoarer till. De senaste åren har jag börjat använda mer färger och mönster och blir så glad av det.
  Fortsätt nu krya på dig!

 7. Tjohoooo, lite smått uppe på benen och färg till våren är underbart. Piggar alltid upp. 😀

 8. Jag har några favoriter i mönsterväg. ( om jag väljer bort svart. Vissa blommor, prickar och ränder. Samt kakigrönt.
  Riktigt snyggt val gjorde du. Vårkänslan går direkt över till sommarfeeling. 🙂
  Kram!

  1. Tycker nog fortfarande mycket om svart och vitt. I inredningen likaså, kompat med lite grått och brunt, läder och stål 🙂
   Känner mig inte alls kvinnlig, men ändå blir det sådana här köp ibland.
   Kram!

   1. Jo, det gör det säkert, men jag har ofta känt mig som en man, till tankesättet – det är svårt att förklara.
    Att jag sedan ser ut som jag gör, har kvinnliga former osv. har gjort mycket svårare för mig då ”det inte stämmer överens med mitt sätt att tänka och i vissa fall agera”.
    Men en könskorrigering känns inte aktuell 😀
    Vill kunna skämta och vara öppen kring det också.

 9. Vad härligt med en klänning som du gillar! Färgsprakande och glad, ser väldigt lätt ut att bära och man kan ändra stil beroende på vad man har till. Perfekt!

  Mannen min blir så irriterad på mig när jag ska köpa kläder för det blir bara svart … Jamen det är ju fel färger i butikens urval! Jag vill ha rött – men det ska vara rätt röd ton, inte för mycket gult – och andra brända toner. Jag läste färglära för en massa år sedan och det syntes tydligt att jag ska inte klä mig i färger som jag försvinner i, alla de där milda färgerna. Jag ska inte ha svart heller, det är det ju egentligen inte många som klarar av. Vad jag kulle komma till med denna långa harang var att färger man gillar men inte ”passar i” ska man inte bära vid ansiktet. Eller ska och ska, bör är väl ett bättre ord. 😀 Så om man nu har garderoben full med färger man inte ”ska” ha, som alla dessa svarta kläder, så ska man ju inte kasta ut dem bara för det. Nej, ha en t-shirt i färg du gillar under den svarta kavajen/koftan/jackan eller bara en sjal som bryter av där, som en övergång.

  Färg är jätteviktigt! Har jag fel färg på mig så mår jag inte lika bra som när jag vet att jag har en färg jag passar i och trivs med. Jag känner mig helt enkelt inte lika fin, det känns avigt.

  1. Man kan ju ha svart men sätta nån färgklick till.
   Och det är som du skriver, man måste känna sig bekväm med färgerna, gilla dem.
   Något jag tror jag inte passar i är ljusgult, men knallgult eller -grönt kunde bryta det svarta.
   Man får väl testa sig fram 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.