Jag upptäcker ålderstecken när…

… jag ser mig i spegeln. Men jag bryr mig inte så mycket om dem.
Någon rynka här och där, mungiporna börjar peka nedåt då man blir äldre, hur glad i sinnet man än är 😀

Gäddhäng, det vill säga slapp överarmsmuskulatur. Åderbråck, smala fintrådiga men ändå bråck.

… då jag stiger upp om morgnarna är jag ibland styv i lederna, men man kommer väl igång som en gammal dieselmotor? Host, host.

Jag tycker inte att man ska behöva göra något för att dölja ålderstecken eller åldersringar av olika slag. Det är naturligt att människan åldras.

Man kan känna sig lite halvvissen ibland 🙂

Det här var sista delen i Orsakullans marsutmaning. I morgon är det första april!

24 reaktioner på ”Jag upptäcker ålderstecken när…

 1. Avundsjuk att du kan tänka så. Jag störs över åldrandet, överväger om jag ska göra nåt åt det, men kommer också fram att jag vill helst åldras med stil. Samtidigt är ju otroligt jobbigt när mina kunder stirrar upp i mitt ansikte och nagelfar varenda millimeter på det.
  ( kräver kanske lite förklaring här varför situationen uppstår. 😀 jag tar bort hår från deras överläpp eller hakan och då är jag tvungen att hänga över och vara väldigt nära)
  Jag skjuter bort tanken men jag planerar att jobba till 70-75 års åldern. Och inte blir jag fastare i facet med tiden. Nu är det inte rynkorna dom stör, utan just hänget.
  Kram!

  1. Det är lättare då man accepterar saker som de är.
   Inte tycker jag heller det är kul då allt börjar hänga 🙂 … men jag går nog inte heller till ett gym för att svettas.
   Jag får duga som jag är.
   Kram!

 2. Skrattar lite igenkännande över ledstelheten, det är precis som du beskriver det. Det räcker med att gå genom lägenheten och lederna verkar ha smort upp sig igen.

 3. Du är ju ung motför mig. Det har blivit en sån åldersfixering som jag inte begriper för alla är unga nån gång och blir sen äldre om man får leva tills dess. Åderbrock har jag aldrig haft men min mamma blev opererad flera gånger och hon fick det redan som ung. Det är verkligen naturligt att åldras och man behöver ju inte klä sig som dom gjorde förr och inte heller tillbringa tiden i en gungstol med ett garnnysten som var nidbilden på en gamling. Jag är nog minst 25 år äldre än dig men känner mig inte gammal till sinnet och ser inte skröplig ut eftersom jag är rak i ryggen och går snabbt då skadorna håller sig i skinnet

  Du är en jättefin tjej

  Ha en härlig söndag
  kram från
  Malin

  1. Jag försökte kommentera på din blogg, men lyckades bara en gång, sedan tog inte formulären emot något mer.
   Tänkte skriva där att du är en fräsch 83-åring! För om du är minst 25 år äldre än jag är du 83, för jag är snart 57 😀
   Nä, inte ska man försöka se yngre ut än man är – skönast är det att få vara sig själv.
   En gång har jag låtit operera mina ögonlock, men det berodde på att de var så hängande att de på sikt hade varit illa för min syn.
   Kram fina du!

   1. Oj! vad jag tabbade mig 😉 jag är inte så gammal så det blev lite fel och jag trodde du var mycket yngre. Jag fick din kommentar men jag har inställt på att jag skall godkänna kommentarerna så jag svarar så fort jag är inne på bloggen. Hade en stalker efter mig ett tag så jag var tvungen att göra så.

    Alla har vi en personlighet så jag väljer att vara mig själv in i det sista. Den operationen du gjorde var ju för att det blev så besvärligt för ögonen och det är nåt helt annat. Min man har såna hängande ögonlock som han också måst operera så småningom. Kram tillbaka fina du

   2. Hahaa – det gör inget att du tycker jag verkar yngre – det gör mig ju bara glad 😀
    Jag har också kommentarsgranskning på eftersom jag för några år sedan fick en del troll efter mig då jag skrev om min skilsmässa.
    Numera har jag inte fått elaka kommentarer på över ett och ett halvt år.
    Men jag granskar alla ändå, för man kan aldrig veta när trollen slår till.
    Kramar till dig!

 4. Apropå ålders tecken, så kör jag efter an gammal slogan. ”Folk säger att jag inte bryr mig om någonting, men de skiter jag i”.
  Svante

 5. Ja, det är inte svårt att hitta ålderstecken minsann, men jag är tacksam så länge jag är någorlunda klar i knoppen. Det är det viktigaste!
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

 6. Ålderstecken sitter i huvudet. Grått hår är fint och man har samma förutsättningar till en snygg frisyr. Besvärliga leder har jag haft i 20 år så det är jag van vid. Så länge du inte sätter dej ner och säger nu är jag gammal så är du fortfarande ung.
  Söndagskramar från oss Minton skickar en puss

 7. Visst kan det vara irriterande med ålderstecken, när man inte känner sig gammal. Alla rynkor i ansiktet förklarar jag med att jag har torr hud och jag smörjer ansiktet morgon och kväll. Men gäddhänget får man stå ut med, men min mamma tycker att det är förskräckligt med en gråhårig dotter, men jag vill inte färga mitt hår, men jag färgar hennes.

  1. Småler lite då du skriver att din mamma tycker det är hemskt med en gråhårig dotter 😀
   Du är snäll som färgar hennes då hon tydligen vill så.
   Jag tycker vi ska bilda en förening som heter Gäddhängets vänner, varför kämpa emot tyngdlagen?
   Kram!

 8. Ålder är bara en siffra. Ganska ofta (de sista 2 åren) känner jag mig som 30 år. Ibland som 65 år som jag faktiskt är och vissa dagar som 80 ungefär men det händer inte ofta.
  Tänker också att det viktigaste är att man klarar sig själv och än har jag inte stött på begränsningar i mitt liv. Kram!

  1. Ja, det stämmer – ålder är bara siffror. Jag känner mig ung i sinnet, rentav barnslig ibland 🙂
   Men kroppen säger att jag snart är 60, orken varierar från dag till dag.
   Jag tror det är viktigt att behålla nyfikenheten, värna om sociala kontakter och sånt.
   Kram ❤

 9. Hahaha! Här känner jag helt klart igen mig. Och jag gör som du, jag bryr mig inte. Skulle aldrig använda botox eller genomgå en plastikoperation. Jag har ju jobbat för varenda rynka så de är ju en del av mig;-)

 10. Vi är ju alltid hårdast mot oss själva eller hur? Jag tycker inte om de allt djupare fårorna medelålders ansikte, trots ihärdigt användande av Lumen, men alla åldras vi ju, så är det bara. Det går inte att undvika på ngt sätt. Dock skulle jag nog gänra vilja hålla den där vikten nere. Relativt lätt att få ner de där xtra kilona, men SÅ väldigt svårt att hålla dem borta….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.