Riksdagsval på gång

Förhandsvalet har börjat i Finlands riksdagsval. Egentliga valdagen är söndagen den 14 april. Jag får se när jag röstar, kanske vore bäst att göra det redan nu, men det känns lite festligare på den egentliga dagen.

Många planscher är rätt intetsägande och ställningarna är fula. Men det är tack och lov inte avgörande saker sist och slutligen 😀

Dagarna rusar som snälltåg, det har varit otroligt mycket att planera och stå i med för morgondagens tidning. Telefonerna (jag har två) har gått heta. Jag hoppas på en lugnare fredag och att resan till vårmässan i Helsingfors på lördag blir fin 🙂

15 reaktioner på ”Riksdagsval på gång

 1. Jag röstar alltid i förtid. Jag är en köhatare.
  Festligt känns ju aldrig, för det mesta är bara valfläsk och lite blir gjort, förutom att de höjer sina löner för de förtjänar det så väl.
  Kram!
  Ta det lugnt. !

  1. Jag tycker det är viktigt att rösta – jag kanske är gammaldags 😀
   Flaggan i topp på röstningsdagen, tv-sändningar om hur valet gick osv. Spännande!
   Ofta är vi missnöjda med dem som fattar beslut, och höga löner har dom förstås – men mycket jobb, hårt arbete, kompromisser måste göras osv.
   Avundas dem inte.
   Kram!

 2. Finska valaffischer skiljer sig totalt från de svenska i utseende. De är helt annorlunda. Märkligt egentligen. Brukar som du rösta på valdagen. Här är det ju bara vart fjärde år och vallokalerna håller ju öppet länge. Så risk för kö är det aldrig.

  1. Inte riska för kö här heller – öppet från 10 till 20 tror jag. Kommunalval vart fjärde år, riksdagsval vart fjärde – i år även EU-val som jag hoppas kunde intressera allt fler – även i Sverige 😉

 3. Anmälan om förhandsröstning fick både jag och Dottern för ett par veckor sedan eftersom vi är finska medborgare. Det kans verka slött att jag inte röstar, det förstår jag. Dock är det är grymt svårt att hålla reda på vad som sker i politiken på hemmaplan i Finland. Även med dagens internet och lättare kommunikationer.
  Finland är ett litet, fredligt land ( åtminstone utåt) och inte mycket hörs om landet utomlands. Inte ens om riksdagsval. Någon liten notis om presidentval, kanske, men det är också allt. Om jag bodde hemma, skulle jag absolut rösta. Detta är en mycekt viktig sak tycker jag. Tycker inte man har ngn som helst rätt att gnälla på politikerna om man inte röstar. ( Nu hoppas jag att jag hinner bli amerikansk medborgare innan USAs presidentval i november 2020, så mycket som jag gnäller på Trumpen och på hur mycket jag vill få bort honom. Fast det är ju en helt annan sak…! 😉)

  1. Jag förstår att det känns svårt att hänga med vad som händer i lilla Finland 🙂
   I don´t blame you for not voting (kändes enklare att skriva på engelska, fastän jag inte vet om det blev rätt) 😀
   Hoppas också du får ditt dubbla medborgarskap så att du kan vara med om att ”mota bort Trumpen”!

   1. Well thank you for that! I appreciate your kind comments about my non participation in the upcoming Finnish parliamentary election! 😉

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.