Balkonghäng och så såg jag vad måsarna gjorde…

… helt ofrivilligt blev jag vittne till måsarnas ”kukkelikuu”. Det är ju påsk nu, så varför skulle inte även måsarna ”kuckla”. Dom håller ju på att producera små måsar!

Lite senare landade dom på en lyktstolpe inte långt från min balkong. Först hade jag känt mig skyldig som bevittnade deras kärleksakt på taket. Och sedan blev jag ännu en paparazzi som med teleobjektiv tog bilder av dem.

Jag antar att straffet blir att de bajsar på mig, väcker mig tidiga morgnar eller skriker och skränar sena kvällar då deras måsbarn åter en gång inte kan bete sig i trafiken.

En ensam mås. Jag kan inte könsbestämma hen.
Två måsar. Herr och Fru eller kusiner eller bi eller hetero? Vem vet?

Nöjd med mig själv i dag. Fick städningen på balkongen nästan klar. Säger alltid ”vad duktig du är, resten hinner du fixa en annan dag, nu ska du njuta då vädret är fint”.

Den stora kudden som är tillverkad av ett material som skapar statisk elektricitet kommer jag att skippa – slänga eller ge bort. Har nu hittat en bra lösning med andra kuddar. Då jag kontaktade affären i Borgå där jag hade köpt stolen fick jag svaret att jag ska testa ett spray som tar bort statisk elektricitet, men jag tycker inte det är en bra lösning.

Min balkong börjar äntligen se ut så som jag önskat. Det är ju trots allt först min andra vår och sommar här.

30 reaktioner på ”Balkonghäng och så såg jag vad måsarna gjorde…

 1. Så fint du har gjort. Där kan du sitta och mysa. Måsar är jag inte förtjust i eftersom gom bygger bo på taken och när ungarna ramlar ner så blir både vuxna och barn attackerade. Jag blev hackad i nacken och två skolbarn råkade illa ut i fjor. Vi fick ringa hyresvärden å dom tog bort ungarna. Hoppas vi slipper detta i år.
  Kramar

  1. Citymåsarna blir extra aggressiva tror jag, då dom skyddar sina ungar.
   Dom attackerar människor som dom tror utgör fara för deras barn.
   Och så bajsar dom överallt 🙂
   Men det är fåglar skapta av Gubben Gud i alla fall.
   Kram!

 2. Om du såg måsarnas kärleksakt kunde du ju faktiskt ha tagit en bild på spektaklet;-)
  Så mysigt du har gjort på din balkong!
  Sedan kan man ju undra varför man tillverkar sådana kuddar i syntetiskt material. Du kan ju inte varit den första och enda kunden som fick elektriska stötar…

  1. Jag undrar detsamma, varför tillverkas kuddarna?
   Materialet stöter bort vatten och lär inte blekna i solen, men ändå?
   Nej, jag ville inte föreviga måsarnas kärleksakt… 🙂

   1. Jag vet inte heller om jag är bra på underhåll 🙂 … jag tror mer på att man kan hitta en själsfrände, då klaffar allt och ingen behöver anstränga sig.
    Att vårda ett förhållande är en sak, men man ska inte behöva göra något specifikt eller uppleva till en annans förväntningar.

   2. Jag förmodar att jag ännu inte hittat min själsfrände. Men det går ju väldigt bra att leva livet solokvist också 😊

 3. Idioter som tillverkar saker som skapar elektriska stötar. Bra lösning du hittade istället. Så nu förvandlade du stolen till en 60-talare. Jag gillar mycket bättre nu.
  Kram!

  1. Ja, den där dynan hittar troligen ändå ett nytt hem, hos någon som inte får stötar eller som kan använda den på ett annat sätt, t.ex. med ett lakan eller en frottéhandduk på.

 4. Och så är det jag som kan sakna måsar bosatt mitt i landet utan måsar som jag är….! Fast, nja, deras kärleksakt skulle inte jag ha förevigat heller. Verkligen mysig balkong du får! 😃

 5. Oj, vilka toppenfoton! De gillar jag skarpt.
  Har inte börjat med balkongen än. Den är full med fågelfrön och talgrester. Får hitta ett ställe i naturen där jag kan mata fåglarna istället. Det ser väldigt mysigt ut på din balkong! Njut!!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.