Vem har sagt…

… att det ska ligga påskkycklingar i gräset?
Jag kan ju också få vara här, säger Lilla My!

Det är lite halvmulet i dag och blåser, men på en inglasad balkong kan man fortsätta njuta av lediga dagar. Jag har NÄSTAN lyckats hålla mig borta från jobbet. Bara svarat på några mejl.

En vän hjälpte med flytta ett par möbler så nu är det praktiskt arrangerat i hallen där jag kan ha sortering av kartong, plast och tomflaskor i en möbel med lådor på hjul. Det är inte alls svårt att sortera avfall, egentligen har det blivit lite av en sport och utmaning för mig. Att lära mig mer om det och att komma på bra lösningar för tillfällig förvaring.

19 reaktioner på ”Vem har sagt…

 1. När jag sorterat bort plast, glas, och metall, blir det nästan inga andra sopor att lägga i gamla soptunnan.
  Svante

   1. Tyvärr blir det inte billigare med hämtningen. Nu hämtar man var fjortonde dag, men det skulle räcka med varannan månad. Det jag sorterat bort har jag ju gått till återvinningsstationen i byn med.
    Svante

 2. Så fint lilla My har det där i gräset!
  Sopsortering är ett omdiskuterat ämne här i bostadsrättsföreningen! Vad är rätt och vad är fel och vem sjutton är det som ställer tomglas på golvet i stället för att ta med dem till Konsums glasigloo?
  Ha en fin fortsättning på långfredagen!
  Kram, Ingrid

  1. Jag såg också i dag en aluminiumform i kartonginsamlingslådan… man undrar hur folk tänker?
   Det borde vara mycket mer tydligt skyltat PLAST, BLANDAVFALL osv hos oss med stora bokstäver…

 3. Otroligt vad nordbor är bra på sortering av avfall! Här på andra sidan Potten har ’experterna’ kommit fram till att invånarna återvinner mera och bättre om ingen sortering görs. Så vi kastar allt papper, glas, aluminium etc i ett enda stort kärl som sedan sorteras maskinellt när det behandlas…. Nu har ju västvärlden drabbats av stora avfallsproblem då Kina inte längre köper upp avfallet ( återvinningen). Det är bra för USA och Kanada att lösa sina egna problem med återvinningen. Hur går det i Finland?

  1. Du känner till mycket som har med sortering och andra länder att göra! Tummen upp!
   Jag visste inget om det där med Kina osv.
   Vi har sorterat länge i Finland, men alla husbolag har inte varit bra på att ha uppsamlingskärl för allt separat (papper, bioavfall, glas, kartong, metall, plast osv.)
   Det blir bättre och bättre hela tiden.

 4. Lilla My är sötare än en kyckling. Jag har en en kraftig kasse som metall, plast och mindre kartonger läggs i. Tömmer den när Minton och jag går ut.. Tidningar ligger i en papperskasse och resterande i soppåsen. Tycker det börjar fungera.
  Kramar

 5. Vilken härlig bild på Lilla My i gräset! Mycket roligare än påskägg!
  Att sortera sopor är egentligen ganska lätt, fast jag slänger allt i ett och samma påse (dock inte mat-och hushållsavfall) och sorterar ute vid containrarna.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.