En av våra lummiga parker

En av våra lummiga parker i Lovisa. Den ligger mellan Mannerheimgatan och Brandensteinsgatan. Jag tyckte blommorna kring stenen var så fina, men det är knappt så dom syns på bilden 🙂
Husen i bakgrunden är polisstationen och längst borta busstationen.

Gårdagens hockeyseger över Sverige var fin. Jag trodde hela tiden på Finland. Förstår inte hånet i svenska tidningar mot svenska laget… onödigt. Det att ett lag har över tjugo NHL spelare betyder ingenting, eller att Finland bara har två. Det är hungern, skickligheten och små marginaler som avgör. Detta om detta… på lördag fortsätter kampen då vi ska spöa en annan favorit, Ryssland.

I dag har jag redan varit på ett för-tidigt-80-års-kalas, grannen fyller i juli! Efter det på massage, och nu ska jag börja jobba för jag inser att om jag lämnar allt till måndag är jag i blåsten då tidningen ska ut redan på onsdag 😀
Men flera sköna lediga dagar har jag hunnit ha!

16 reaktioner på ”En av våra lummiga parker

 1. Jag trodde Finland skulle vinna och råkade säga det till en granne som tror han kan allt om hockey. Han blev så arg 😀. När jag ser honom skall jag fråga vem som hade rätt.
  Tycker inte om medias klankande på svenskarna.
  Du har haft en skön ledighet och det blir nog tid för flera dagar.
  Kramar från ett regnigt rottne

  1. Regnigt och + 8 även här. Men helt okay med lite svalare väder bara det inte håller i sig för länge 🙂
   Det var nog inte många som trodde på Finland, då vi har ”bara” två NHL-spelare med… men varför skulle NHL-stjärnorna alltid vara bäst?
   Kramar till er!

 2. Jag visste inte ens att det spelades ishockey, förrän i morse. Så är det när man inte är idrottsintresserad. Regnar kraftigt, och är +9,2 grader i Kårböle 16:55.
  Svante

 3. Nej, jag ska inte ”reta” dig med min sedvanliga kommentar om den folktom park;-)
  Grattis till Finlands välförtjänta seger över Sverige. Det är varje år samma sak. Alla haussar upp Tre Kronor och ofta resulterar det i snöpliga förluster. Nu var den förlusten inte snöplig, men ändå. Å vår stjärnmålvakt Henrik Lundqvist har nog passerat bäst före datum enligt mig…

  1. Jag tycker också att det är mycket snack kring Tre Kronor, tidningarna skriver ofta ”Vägen till guldet, så här tar vi oss dit” osv.
   Måste vara oerhört stressande och tråkigt för spelarna 😦

 4. Herrarna i mitt resesällskap var inte speciellt glada över Sveriges insats. Det är bara att säga Grattis, grattis!
  Kram, Ingrid

 5. Vi hade trevligt på vår samling av grannar och vänner…vi saknade dej sedan du gick , men jag vet hur skön massage känns så förstår att du ville njuta lite också , och som alltid kör det ihop sej ibland..Tar nu en tur till mitt andra hemland och då jag igen är hemma om ett par dagar med svenska gäster, så ses vi…Ha det riktigt bra önskar grannen

 6. Kan bara säga grattis och ett stort lycka till. Måste säga att jag är enormt ointresserad av allt vad sport heter det är inte riktigt mitt gebit.. Det jag blev irriterad på var klankandet på Sverige 🇸🇪 och svt:s gillande och beröm är ett bevis på god sportmannaanda tycker jag.. Men som sagt håller tummarna för er idag.. Själv ska jag fira mors dag.. Kram

  1. Just det, ni har mors dag i Sverige! Grattis alla mammor där ❤
   Sport är bara sport och jag tar det inte längre så hårt om Finland förlorar. Jag glädjer mig med Sverige också då det går bra för er.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.