Tomatplantorna invaderar balkongen!

Pia som hade donerat tomatplantan till mig var vänlig och planterade om dem. Hon har gjort sådant förr, det vill säga hon vet hur man separerar dem.

För mig har det hela blivit en stor sak, nästan ett drama 😀
Jag har fått plantorna som gåva. De får inte dö. I alla fall inte av något slags vanvård.

Klappat och klart! Bara att börja klättra!

Det här betyder att jag har lyft krukan (då den bara var en) in och ut från balkongen. Ut i solsken och värme, in då det är svalare och då har plantorna fått värme samt ljus från en lampa.

Dör en planta får den en värdig begravning. Plantan slängs inte på en komposthög utan avskedsord. Varje dag pratar jag med plantorna. Och i dag då de blev separerade från varandra står de på samma bord i sina nya krukor, så att de kan se varandra och inte behöver oroa sig för syskonens öde.

Det är spännande tider, jag har fått en liten familj ❤
Och såsom alltid med en större familj, det kan krävas ännu fler investeringar än ett par nya krukor – menar om de här klätterstöden inte räcker till. Däremot tänker jag inte öppna upp taket mot grannen ovanför, det finns bokstavligen gränser också då det gäller kärlek och tolerans inom en liten familj.

22 reaktioner på ”Tomatplantorna invaderar balkongen!

 1. Hoppas du inte behöver köpa så många Tomater framåt sommaren. Jag odlar inget, jag bara klipper gräs, om än bara hälften av förra årets yta.
  Svante

   1. Det brukar sällan misslyckas, så du får nog en del Tomater framöver.
    Svante

   2. Tror inte du behöver vara skraj, problemet med att ha dem på en inglasad balkong, är pollineringen.
    Svante

 2. Håller tummarna för att de kommer att ge riklig skörd. Så mycket kärlek och omsorg som de får så kan det ju inte misslyckas. Första gången jag frösådde tomater var uppe i Kiruna och de växte och blev jättestora. När hösten kom så ville jag inte slänga plantorna utan tog in dem och vi hade tomater ända in i november.

 3. Bra! Då slapp du bli smutsig om fingrarna och behövde inte köpa gummihandskar;-) Skulle plantorna växa högre än ställningarna kan du alltid ställa som närmare balkongräcket och fästa ”huvudstammen” i balkongräcket med buntband. Alternativt räcker det med en lång bambustav.

 4. Stort, stort GRATTIS till skrällsegern. Hoppas Suomi vinner VM. Värdiga vinnare i så fall. Å det känns liksom bättre för Sverige att ha förlorat mot VM-vinnaren än silvermedaljören;-)

 5. Jag är inte expert men mindre kruka gör att den tar snabbare. Rötterna jobbar hårt när krukan är för stor. Sen sätter man i större.
  Kram!

  1. Jag har fått så många olika råd 😀 En del säger att rötterna inte mår bra då plantorna sitter ihop, måste omplanteras fort och minst 10 liter mull!
   Nu har jag knappt fem liter.
   Själv hade jag nog väntat med omplanteringen, men många andra tyckte det var dags – hahaaa – inte är det lätt!

  1. Tack! Vet inte om det svala vädret nu och läget mot norr är så bra för tomaterna.
   Men då solen skiner blir där väldigt varmt, så jag lever på hoppet 🙂
   Kram!

 6. Önskar dig kilovis tomater hela sommaren 😀 Ska bli spännande att se hur det går för dem. Tror inte att de vill upp till grannen. De vet att krukan står på din balkong och det är där de behöver vatten *fniss*
  Ha en trevlig ny vecka, kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.