Tomatplantorna mår bra!

När jag jämför tomatplantorna med den här bilden, tagen den 25 maj, inser jag ju att de har vuxit ”en aning” 😀

Varje dag har de vuxit lite till.

Nöp häromdagen bort sådant som jag trodde var tjuvskott… men jag antar att jag var lite för tidigt i farten. De kanske ska nypas senare? Dessutom behöver de inte nypas från busktomater. Jag har googlat men inte blivit riktigt klok ändå.

Nå, det är ju ett tag tills jag får skörd 😀

20 reaktioner på ”Tomatplantorna mår bra!

 1. Skulle säga att dina älsklingar har skjutit i höjden, och då är det inte ens en månad sedan du planterade dom. När vi hade en tomatplanta på balkongen för många år sedan lät vi den bara stå och växa. Mycket vatten fick den, men vi lät eventuella skott vara.

 2. Jag vet då inte hur man gör med tomater men jag har mina i en jättejärngryta och gjort ett tält i plast omkring och så står dom på varmaste stället. En tomat är snart klar. Spånnande och se. Dina ser gröna och fina ut.

 3. Härligt att kunna odla egna tomater för dom blir ju så mycket godare. Vi gjorde så då vi hade eget hus och vi nöjt av detta. Håller tummarna att det blir bra och många goda tomater

  Ha en fin fredag och helg
  kram
  Malin

  1. Det här är ett första test för mig, har aldrig odlat förr 😀
   Det blir vad det blir. Mycket sol, vatten och omtanke får de i alla fall!
   Kram och trevlig helg!

 4. Det där med att tjuva busktomater eller inte… Om du inte tjuvar dem när de står i så små krukor blir det obalans mellan rötter och ovanjordiska delar. Vill du ha tomater är det bättre att hålla tillbaka alltför stor tillväxt med att nypa bort tjuvar. När de börjar blomma är det bara att försiktigt skaka dem så ”yr pollen runt”. Är man riktigt noga så tar man en vattenfärgspensel och penslar lite från blomma till blomma. Och vatten och gödsel ännu i en dryg månad…

  1. Vattnat har jag, men bara använt små gödselpinnar, det får duga.
   Vad jag kollade via internet ska man tjuva först då växten är frodigare. Någon sa att bara huvudstängeln ska få ha blad.
   Mycket ranglig blir den ju då, och ful – men kanske det ska vara så?
   Inga blommor syns än, så jag väntar nog med att tjuva ännu. Växterna är bara 20-30 cm höga.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.