Bekväma skor

… som man inte behöver promenera in, alltså försiktigt använda då och då så att det blir mjuka och att man undviker skavsår, är sådana skor som jag vill ha.

Därför har jag stora förhoppningar på dessa skor av märket Ecco. Då jag vill gå lite längre promenader och raskare än vanligt måste skorna vara bekväma. Jag hoppas kunna ha glädje av det här paret också i Italien på hösten.

Rätt storlek fanns inte i lokala skolaffären då jag var inne där för en vecka sedan. Men jag fick bra betjäning, sms-meddelande då affärsägaren visste att min storlek fanns i ett lager på annan ort och telefonsamtal då skorna hade kommit.

Jag köper ibland skodon via nätet, och man får ju vänta även på dem. Mest har det handlat om grova kängor med höga skaft. Kängor i min stil har jag aldrig hittat i Lovisa. Jag fick en kommentar på Facebook att ordet ”aldrig” kanske inte är så smart att använda, vilket jag tolkade som att det går att få vilka dojor som helst om man uttrycker sitt önskemål hos ägaren. Kanske han har broschyrer att bläddra i? Eller bilder att visa på annat sätt? Tål utredas eftersom jag gärna handlar lokalt.

Gillar den här väggen mot Cafe Favorits gårdsplan. Hoppas att den aldrig rappas fin och slät eller målas om.

Lunchade där med en väninna som var på Finlandsbesök. Annars bor hon sedan 25 år tillbaka i Bolivia. Glömde förstås att ta en selfie av oss båda…

35 reaktioner på ”Bekväma skor

 1. Ecco är ju ett bra märke…blir nog bra det.
  Är själv på väg ut på skomarknaden..behöver ett par ”finskor” då de gamla ”finskorna” börjat bli lite slitna…ska nog ner någon dag och kika lite.

  På nätet går ju det också men jag är nog lite för gammaldags när det gäller inköp av skor och kläder..har ju en liten ”rundör” som kan ställa till det 😉
  Skor kan variera lite har jag märkt när det gäller storlek…jaja…så kan det vara.

  Ha det jättefint.

  1. Finskor är ett roligt ord, fina skor, eller finska damer 😀 Ordlek.
   Jag har också en rundör som ställer till det, vi sitter i samma båt.
   Men vinterstövlar har jag lyckats rätt bra med att beställa via nätet.
   Skulle ändå hellre gynna de lokala företagarna i hemstaden.
   Ha det gott Micke!

 2. Aldrig använt Ecco så har jag inga erfarenheter. Men har lärt mig just en knep att förebygga skavsår eller att skydda en som man just fått. En binda typ tunnare, standard. Man klipper av en bit av den rundade toppen och klistrar in i skorna vid hälen. Resten kan man lägga in som inlägg i skorna. Sitter på plats. Passar mig då jag lider av burning feet. Inte svettig utan en känsla av extrem hetta när jag går. Och det gör att jag känner mig extra känslig i sulan när jag går. Det där mjuka känns bra.
  ( för övrigt har jag även burning tongues – hoppas jag stavade rätt)

  1. Så mycket man lär sig via bloggvännerna! Burning feets känner jag lite igen, men burning tongues!
   Compeed har i sin serie också ett stift, påminner om limstift, som man kan smeta på där man tror sig få skavsår och det skyddar 🙂 Skavsår är ju INTE kul.

   1. Lika jobbigt med skavsår varje år när årstiderna växlar.
    Jag har testat Compeed men funkade inte för mig. Dock inte stiftet.
    Japp det brinner i min mun rejält typ hela tiden.
    Huvudvärk, burning tongues, artros, ont i kroppen utan nåt speciellt, och avslutningsvis burning feets. Ibland undrar jag faktiskt vad jag kämpar för. Sen tänker jag det finns folk som har ännu värre. Och då tänker jag, varför kämpar de? För jag vet sannerligen inte.

   2. Jag har inte ont ofta jag har ont 99 procent av livet. Bara styrkan som varierar. Sen kan det vara nån enstaka dagar nån gång en hel vecka utan smärta.
    Ja, jag tycker att du kan vara glad över att du inte har såna problem. Det är värt mycket. Tyvärr är det ju så att för det mesta tänker inte på att man INTE har ont då det är ju normalt. Men har man ont kan man inte bara ignorera. Fasiken vad orättvist nu när jag skrev ner det. Å andra sidan vem har sagt att livet är rättvist.
    Kram tillbaka. 😀

   3. Livet är inte rättvist, tyvärr 😦
    Och det är sant, det är ofta först då man mister hälsan som man inser vad den är värd.
    Man kanske kan lära sig leva med en viss smärta…
    Sedan känner man stor tacksamhet om ens några dagar går utan att man har ont.

   1. Det är billigt! Jag som har problem med fötterna måste köpa bekväma skor och de kostar sällan under 1500 kr

   2. För många år sedan köpte jag ett par vinterstövlar för 199 kronor. Jag använde dem i fem säsonger och saknar dem fortfarande. Måste varit ren tur 😊

   3. eller bara någon vecka. Mina vinterstövlar är omsulade två gånger, blixtlåset bytt en gång men jag har haft dem sedan 2011 🙂

 3. Satsar också alltid på Ecco och på senare tid även på Skechers. Ecco skor är så fotvänliga och har toppen ”inläggssulor”. Skechers är en relativt ny upptäckt för min del. Dessa skor behöver man inte ”gå in”. De är mjuka och otroligt fina med bra sulor.
  Skulle aldrig klicka hem skor. Om de inte passar får man ju bara skicka dom tillbaka. En trend det senaste åren är faktiskt att kolla olika märken i den lokala butiken, som sedan kollar om varan man vill ha i passande storlek finns någon annanstans hos butikskedjan. Det gäller såväl skor som kläder. Bra där!

  1. Intressant att läsa om dina tankar och erfarenheter. Nu då jag är lite äldre vill jag inte plåga mig med något moderiktigt och obekvämt 🙂 Det finns ju snygga OCH bekväma skor 😀

 4. Ang handel : Jag flyttade till Lovisa år 2007 och DÅ fanns det en hel del affärer och service ställen här men …..nuförtiden finns det nästan inget kvar , skatteverket , busstationen , Kela (sparsamt öppet) flera bra klädaffärer , posten mf mfl .såååå duktiga du som precis som jag Handlar HÄR i stan …..annars får vi inte ha annat kvar än FRISSOR , loppisar , och dag-öppna krogar ( jag kanske ska säga restauranger ), krogar låter lite för rikssvenskt förståsss , man gör sina tabbar … Vi går ihop och försöker få stadslivet att finnas I STAN…. vilket innebär affärer och inrättningar för folket …..

  1. Min väninna från Bolivia, som senast var i Lovisa 2017, sa att det är trist då så många affärer stängt.
   Mycket har förändrats på kort tid, man kommer inte till bankerna mer osv.
   Men, vi kämpar vidare för Lovisas bästa!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.