Sensommartankar

Motljus är vackert, här på min systers gård.

Jag ser de första gula löven på ett träd nere vid gatan där jag bor. Det är tionde augusti och prognoserna utlovar sol och sommarvärme på upp till +23 grader.

Än har vi sommar kvar. Många säger ”nu är sommaren slut”, bara för att deras semester är förbi och barnen ska till skolan. Jag har inga långa, betalda semestrar och jag har inga barn heller – så jag bestämmer mig för att sommaren hänger kvar ett tag till 🙂

Igår skickade en bloggvän från Sverige en länk till Youtube med Bo Kaspers Orkester och Christel Alsos som sjöng ”Håll ut” i Skavlans show. Den sången väcker många minnen och den har gett mig styrka de senaste fem åren i olika sammanhang.

I dag ska jag med goda vänner fira just det här. Att jag har hållit ut. Sommaren 2014 kände jag mig som ett vrak. Men allt sedan dess har jag ändå på något sätt lyckats hålla ut, uthärda olika former av inre smärta, känsla av uppgivenhet och frustration.

Känslan av tillit, allt ordnar sig, det finns rättvisa i världen – den försvann aldrig.

Och kanske det bästa av allt. Jag har lärt mig, ibland den hårda vägen – godtrogen som jag är – var jag har mina riktiga vänner ❤

7 reaktioner på ”Sensommartankar

 1. Lyssnar gärna på Bo Kaspers orkester….och …. jag var på jazzfestival i Sandviken i 3 dagar , årligen återkommande storbandjazzfestival och i år var sångaren fr. Bo Kaspers där med egen show , jättebraaaaaaa….

  Den lör 10 aug. 2019 kl 10:43 skrev Debutsky’s Blog – Inne i huvudet på en

 2. Precis som du vägrar jag tillstå att sommaren är slut, vilket så långt var ganska lätt, då det fortfarande är kring 20-22 grader och ganska soligt. Ja, inte idag då, men ändå;-)

  1. Vi hade en av sommarens finaste dagar i dag. Inte för varmt, inga kalla vindar heller.
   Och jag fick vara med om en härlig fest med mina närmaste, trogna vänner ❤
   Kommer bilder senare från den träffen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.