Lovisa Historiska Hus ,Överstens slott

Ett av de nya objekten under årets LHH-evenemang är Överstens slott. Det ska i framtiden bli ett hem för vår stadsdirektör och hans dotter. (privat hem, bör tilläggas – inget som finansieras med skattemedel, missförstånd uppstod. Red. anm. 25.8.2019)

Lovisa Historiska Hus kan besökas ännu söndagen den 25 augusti. Mycket av programmet är gratis. Men vill man besöka husen och se hur renoveringar framskrider, då ska man köpa ett armband som berättigar till inträde i de privata, härliga hemmen. En del av dem har varit med många år och kräver inte längre grundlig renovering, andra är nya objekt där det återstår att göra en hel massa.

LHH_Överstens_slott
Överstens slott, vackert beläget vid Lovisaviken.
Det finns många vinklar och vrår i huset. Rum som väntar på att renoveras och få inredning.
Fantastiska fönster.
Balkongutsikt mot väst.
Balkongutsikt mot öst.
Ett av de otaligt många spännande och intressanta rummen i Överstens slott.

I många av de gamla husen arrangeras arbetsuppvisningar. Man delar med sig av renoveringstips bland annat. Fotot till höger på bilden ser du i närbild här under.

Underbart med gamla fotografier, särskilt då det finns information om vem som är med på fotografierna.

 

 

28 reaktioner på ”Lovisa Historiska Hus ,Överstens slott

 1. Kul att man renoverar gamla hus, istället för att riva, och bygga nytt. Jag tror nog inte att det spökar i gamla hus, möjligen rör sig byggnadens material, och det kan ju låta läskigt.
  Svante

 2. Vilka färger. De var inte blyga att svänga med skarpa färger alls. Inte som idag allting är beige och grått. Den gamla bilden ger en känsla av att det är kunglig sammankomst.
  Kram!

 3. Intressant med Lovisa, dina bilder och det du berättar.
  Passerade i utkanten i veckan då vi kom från Imatra och var på väg mot Borgå och Helsingfors. Hade gärna stannat till här. Förstår att Lovisa också, som borgå, är en stad där gammalt och nytt samsas fint. Hoppas jag vid tillfälle kan titta mer på Lovisa.

 4. Vilket hus! Det skulle kunna stå i fashionabla Djursholm. Huset ser inte ut som ett slott, men känns som ett. Kul att följa det varsamma renoveringsarbetet. Stadsdirektören och hans dotter är verkligen lyckligt lottade att få flytta in där så småningom. Antar att det är skattebetalarna som står för renoveringskostnaderna.

 5. Det här med andar och spöken brukade jag inte tro det minsta på, tills min frisörska förlorade sin make alldeles för tidigt i en hjärtattack för ett antal år sedan. Hon är nu helt säker på att han uppsöker henne i deras f.d gemensamma hem, men inte på ett otäckt vis, utan på ett väldigt betryggande vis. Som för att visa att han håller sig nära och han bryr sig fortfarande om henne och vad som pågår i hennes liv… hon är verkligen ingen som skulle hitta på ngt sådant, så det är lite svårt att veta vad man skall tro…. 🤔 Säkert ett mycket intressant evenemang det där i Lovisa. Verkar ju välbesökt. 😀

  1. Jag tror också att nära och kära kan visa sig – och det skulle kännas bra om det är på ett betryggande sätt.
   Men inte om det skulle skrämma mig.
   Ja, det kommer omkring 15 000 personer till Lovisa under LHH 🙂

 6. Oj, subventionerar staden stadsdirektörens bostad? Hoppas att det blir en liten del av huset som han med dotter ska bo i?
  Blir det många lägenheter i det fina huset? Om inte hoppas jag att det blir något ni invånare får fri tillgång till på något sätt.
  Läckert med balkong för morgonsol och en annan för kvällssol.
  Kram

  1. Nej! Stadsdirektören betalar allt själv. Jag vet inte hur missförståndet uppstod, eller om det bara blev så att många antar att staden betalar för att han ska bo där… Men svaret är nej, nej och åter nej. Det är en privat bostad och han står själv för fiolerna 🙂

   Ja, huset är stort och ger många möjligheter. Fint med balkonger mot två väderstreck 🙂

   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.