Jag har ju varken växter eller krukor…

… hahahaa… därför måste jag då och då köpa nya 😀
Det finns säkert en diagnos för personer som är beroende av växter och krukor. Nå, i alla fall torde blomsterhandlaren jubla då och då, vilket gör också mig glad.

Växten till vänster är ny och den bronsfärgade krukan som jag ställt i en glasskål likaså. Jag tröstar mig med att jag nu ändå börjar ha enhetliga färger och material på krukorna. Grått, svart, brons, zink. I bakgrunden finns ännu några bruna som ska bytas ut.
Men sådant går ju inte med vindens hastighet. Det är ju ”bara” fem år sedan jag flyttade bort från gemensamt boende där det fanns mycket så kallad misch-masch 🙂

Och, som om jag inte skulle ha haft annat viktigt att göra… (t.ex. packa inför resan), så började jag flyttade stenar och snäckor och sand från olika glaskupor till den ni ser på bilden. Men det var ju viktigt det också, för min egen trivsel, för min zen-tillvaro ❤

22 reaktioner på ”Jag har ju varken växter eller krukor…

 1. Levande växter har jag inte inne, det är därför vintern inte tillhör min favoritårstid.
  Svante

   1. Levande växter har större chans ute, än hos mig. Jag skulle bara glömma bort att den finns.
    Svante

 2. Härligt. Man behöver lite zen ibland….. Här blir det kanske zen sen🤪 Är en jäkla rota (ursäkta språket) här. Har varit dålig på att läsa blogginlägg under hela det här året. Nu blir det skärpning 👍

  1. Inte har jag varit SÅ flitig besökare hos dig heller men försöker titta in en gång i veckan eller två 🙂
   En gör så gott en kan!
   Gillar ditt språk och din blogg – Kram på det!

 3. …. och jag bara delar växter, tar sticklingar och ger bort till grannar och vänner. Varenda vår. De blir ju så stora hela tiden. T.ex. den till vänster. Den blir så stor och omfångsrik efter bara några månader.
  Ändå köpte jag en ny växt som jag länge ville ha. Då fick jag flytta två andra krukor ut i trapphuset 😀
  Självklart är det viktigt att trivas. Det måste man prioritera!

   1. Är ganska säker på att det är fredskalla, en del säger fredslilja till den.
    Nej, finns ingen bild på min nya växt på bloggen. Det är en nässelblomma, en del säger palettblad. Var länge sedan jag hade en men de kan också bli väldigt stora. Jag kanske visar den imorgon. På bloggen eller Fb.

 4. Det kallas för prioritering;-) En himla rolig idé att ställa den nya krukan i en vas. Kreativt!
  Guuuu är det verkligen redan fem år sedan du blev singel. Tiden går verkligen fort.

  1. Hahaa, ja… snart har tio år gått och få se om gumman hittar nån rolig gubbe att umgås med 😀
   Men jo, jag klarar mig själv också, har ett givande jobb och många vänner, så jag klagar inte.

 5. Man gör det som känns bra för en själv 😀 Jag har inte samma smak nu som förr om åren. Ett år skulle jag ha alla blomkrukor i sovrummet i blått, de i köket i gult osv. Var mycket för enhetligt. Det är jag inte längre. Det blir som det blir, levande.
  Kvällskram

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.