Sensommarens sista solstrålar…

… ska få mina tomater att mogna på hushållspapper 😀

Heja heja!

Jag har sett att det funkar, så jag räknar mig nu till tomatodlarnas elit!
Bara att ta in några i taget, för där ute på balkongen blir de inte röda. Men så fort de kommer in i värmen och får ligga och lapa sol i köket där höstens sista solstrålar ännu orkar ta sig in – DÅ blir de röda!

Själv ska jag åka iväg till Frankrike och Italien för att eventuellt också mogna lite i varmare temperaturer. Det blir start tidigt på söndag morgon och för säkerhets skull har jag gjort tidinställda inlägg då jag inte vet hur tekniken funkar där nere.
Men planen är att skriva några blogginlägg också på ort och ställe i Alassio där vi bor.

Fram tills dess, slutspurt med administration och allehanda planering för Nya Östis. Sedan får vikarierna ta över och det kommer att gå hur bra som helst!

Utsikt från min balkong den 26 september 2019.

 

24 reaktioner på ”Sensommarens sista solstrålar…

   1. Visst är det roligt, jag kommer ihåg första åren jag hade tomatplantor. Jag hade en liten griffeltavla i hallen där jag gjorde ett streck för varje tomat jag plockade.

 1. Bäst du tar in alla resterande tomater och äter upp dom innan du åker iväg;-)
  Härligt med en resa till Alassio och minst 24 plusgrader:-)

 2. Jag längtar till Italien 😀 oh vad härligt du ska få det! Jag har varit där och även i Alassio. Jag unnar dig det bästa. Jag skulle gärna åkt med. Stor och varm kram!

 3. Jag har också tagit in mina tomater för nu är det kallgrader nästan varje natt. Snälla berätta om din resa och ta bilder. Mina planer var att åka till mitt favoritland Italien denna höst men så fick jag problem med tänderna och glasögon har jag inte bytt på 15 år och så gick bilen sönder och poff så var alla pengar försvunnen så jag får nöja mig med andras resor och bilder. Ha det varmt och skönt och ät all god mat och titta på alla vackra män.

  1. Nej men så tråkigt! Men så där kan det tyvärr gå ibland.
   Hoppas du kommer iväg en annan gång.
   Jag brukar ta massor av bilder, så det lär bli flera inlägg här på bloggen från Frankrike och Italien.
   Den där sista meningen ska jag ta bokstavligt – god mat, värme, och vackra män :-D… kanske även lite vin!

 4. Då hoppas jag att du får alla tomater att mogna. Alla sätt är bra utom de dåliga 😀
  Jättefin höstbild! Lycka till med packningen och att du inte glömmer något 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.