Lättad, lycklig, tacksam

Det är ingen hemlighet. Äntligen är bostaden på Åsen såld.
I augusti 2014 flyttade jag ut därifrån. Efter det var den i ett par korta perioder uthyrd, men min ex-make och jag ville hela tiden sälja.

Allt har sin tid. De senaste åren har prövat mig på många sätt, men jag har också lärt mig mycket. Tålamod är en sak och det där med att lita på att saker och ting ordnar sig är en annan sak.

Som privatföretagare och singel, som inte kan dela utgifter med någon annan, har jag varit och är extra sårbar. Men jag ångrar inte en enda dag efter beslutet att starta eget, att få jobba i min takt hemifrån, säga ja eller nej till olika uppdrag.

Nu sitter jag inte här och badar i pengar om någon trodde det. Men jag slipper de månatliga utgifterna för bostadsvederlag för en tom lägenhet. Och jag har en liten buffert av besparingar på kontot. Någon dag kan jag stå utan jobb eller bli allvarligt sjuk. Då klarar jag mig en liten tid utan inkomster.

Jag är lycklig och tacksam för att vi landade i en lösning som jag vet att både köpare och säljare är nöjda med.

Ibland är det bra att man inte vet allting om framtiden. Hade jag 2014 vetat att det skulle dröja fem år innan jag blir av med bostaden hade jag antagligen inte vågat fatta besluten om att säga upp mig från en fast anställning…

30 reaktioner på ”Lättad, lycklig, tacksam

 1. Helt super! Grattis ännu en gång. Jag var också livrädd att vår lägenhet inte skulle bli såld, men vi fick ju den från våra axlar på 3veckor..helt ofattbart det med, men så lycklig för det gav också nya möjligheter i livet för oss 💚

  1. Tack för gratulationerna!
   Tre veckor. Det var snabb försäljning för er 👍💪
   Vi har haft kämpigt fastän bostaden är helt ok. Kanske för att den är en fyrarummare, svårare att sälja.

   1. Vår var ju också en fyra rummare I översta våningen. Råkade väl bara på rätt singelkille, som just då ville ha en fyra rummare😅

   2. Ja, många har sagt att det behövs bara EN som är intresserad och vid rätt tid, men vi hittade ingen på många år 😦
    Däremot tror jag att det blev en bra lösning i det här ändå.

 2. Stort GRATTIS! Äntligen efter fem år! Så just nu verkar du ha ett riktigt flow. Igår aktierna, idag pengar för lägenheten och hyran som du nu slipper kan du ha roligare för nu:-)

 3. Grattis!!! Med femton utropstecken efter! Mina hus gick snabbt åt år 2012, och nu är ett av dem till salu igen – inte på grund av huset, utan på grund av förändrade livsförhållanden. Enligt vad jag hört tog det bara två veckor så var det sålt igen, i fredags. Så jag har inte haft några extra utgifter för ett tomt hus, men det var ändå skönt att ”det gick åt”. Förstår din lättnad, mer än väl!

 4. Det är med glädje jag skriver GRATTIS en gång till. Ibland är det en knut som måste lösas upp först, sen, så… nu blir det spännande. Kram

 5. Så modigt. Så modig har jag inte varit. Jag jobbade 20 år på ett jobb som fick mig att må dåligt varje dag men jag som också är själv och måste klara hela ekonomin fanns liksom inget alternativ men jag tog ut pension tidigare och det får man ju säga var underbart men inte bra för pensionen. Man får leva på lite pengar och mina önskade utlanddsresor blev det inget av. När man har tid har man inte råd.

  1. Tack!Jag kämpade på några år men tänkte att jag själv måste skapa förändringen, ingen annan gör det för mig.
   Jag grät ibland när jag körde hem från jobbet, speciellt då jag hade längre väg och jobbade i grannstaden.
   Nån gång hade jag ont i magen av oro, vilka arbetsuppgifter skulle jag få i dag? Mycket hade ändrats i vårt jobb de senaste åren.
   Jag kände att jag bara måste våga ta steget ut i det okända, för min egen skull.
   Hoppas du nån gång kan spara ihop en slant och komma iväg på en resa ❤

 6. Skönt att få den såld. Men kanske hade gått lite snabbare om den var möblerad och stylad, folk köper saker med ögat och många kan inte se möjligheterna i en tom lägenhet.
  men nu är det sålt så behöver du inte ha det över dig.
  Nu är du inne i en härlig flow. 🙂
  Jag önskar själv att nån gång får bara en vecka med flow. Bara för att få hur det känns, för det ä alltid eländigt för mig. Tom min kollega som ser allt runt har erkänt att jag inte alls överdriver, vilket många tror som kanske inte så nära mig. Även om jag låtsas om att det regnar så det känns inuti. Jag går inte runt som en åskmoln och väntar nästa dråpslaget, för jag tänker många gånger att nu var det sista gången nu kommer allt flyta fint. Fin dröm.

  1. Jag önskar också dig allt det bästa, och lite flow i livet.
   Ibland tvingas man ha tålamod och vänta länge… jag tycker att jag har väntat fem år.
   Men visst har bra saker hänt mellan 2014 och 2019 också, utöver det här senaste.
   Antonia ❤ känn tillit. Släpp taget. Ta ett djupt andetag och tänk att nu får det gå precis hur det vill i livet… det brukar bli bra då.
   Kram ❤

 7. Inte skrivit på länge , inte kunnat koncentrera mej på annat än att få badrummet i ordning…Men …nu skall det bli kul att kolla på bloggen och kommentera. Det blev många 8(långa veckor i mitt andra hemland) och de sista gav mej hemlängtan…. Men nuuuuuu……

 8. Förstår det är skönt för dig att den är såld. Men jissesAmalia…..är det så gott om lägenheter där du bor. Här säljs lägenheterna bums. Allra helst om de ligger hyfsat centralt. Och bristen på lägenheter gör att priset blir därefter.
  Men som sagt vldigt skönt för dig att helt och hållet kunna lämna det där bakom dig nu.
  Kram

  1. Många har svårt att sälja i Lovisa har jag hört. Men å andra sidan, ibland har du tur, det behövs bara EN intresserad.
   Små bostäder på 1-2 rum som inte kräver nån renovering alls går troligen bäst åt.
   Men NU är jag av med bostaden.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.