Tanten vid självbetjäningskassan

Jag tycker om att bjuda på mig själv ibland, att raljera kring saker och ting.
Nu är det så att vi i affären där jag handlar mest har så kallade självbetjäningskassor. Man går dit med sina varor, börjar med att välja språk (svenska), trycka på STARTA, erkänna om man tagit en avgiftsbelagd plastkasse osv.

När man sedan köper alkoholhaltiga drycker, som denna på hela 2,6 procent! … bör ett biträde komma och godkänna att jag är arton år.

Jag förstår ju att det behövs. Så att inte barn kan slinka igenom där med öl och cigaretter och andra förfärligheter.

Ibland frågar jag mig varför affärerna i dessa moderna tider inte har apparatur som känner igen ansikten. ”Nuna-avläsning” helt enkelt. Så ofta som jag springer där och köper mina alkoholhaltiga drycker 😀

I dag visade sig också att det dröjde för lång tid innan jag hittade mitt Plussa-kort i plånboken. Det är ett bonuskort som gäller för K-kedjan.

Kalla på försäljare – tidsfristen löpte ut” kunde jag läsa på skärmen.

Så nu är jag för långsam också!
Inte är det lätt att bli gammal.

27 reaktioner på ”Tanten vid självbetjäningskassan

 1. Då kan tu kanske förstå att gamlingar vill bli servade av människor, inte av automater, som kallar en för långsam. Det allra värsta är att ingen butik har automatik, som liknar den man en gång lärt sig i sin ordinarie butik. Fram för mänskliga kassörskor.
  Svante

 2. Jag ställer mig forfarande i kassakön. Och med tanke på längden på köer så unga som gamla damer som jäntor köar istället för självbetjäning. Det är just för att det inte är så smidigt. Det tycker inte personalen heller fick jag veta av en.
  Troligen blir så småningom tvingande åtgärder för att genomdriva utvecklingen.

  1. Vi har sällan köer till självbetjäningen/skanningen. Men i går var där mycket folk.
   Jag väljer ibland vanlig kassa, t.ex. om jag vill lyfta kontanter, för det kan vi göra i våra kassor i K-Supermarket.

   1. Undrar hur det kommer gå när vi kommer att få strömmen utslagen av elaka aktörer. Der blir nog jobbigt för många.

 3. God dryck. När jag var på kurs i Haparanda turades vi om att köra över gränserna och köpa Longdrinks.Vi var 18 år och fick inte handla i Sverige, men i Torneo var det ok. Man fick t över 6 burkar till Sverige…. många turer blev det 🥳🥳🥳

 4. Hahaha! Ni verkar ha ännu strängare regler i Finland vad gäller alkoholprocenten alltså. Här kan man köpa dryck med max 3,5% alkohol i vanliga livsmedelsaffärer. Sedan är det Systembolaget som gäller.
  Självbetjäningskassor vet jag inte om vi har här. Det enda jag känner till är att man scannar sina varor och sedan betalar med kort.

  1. Hos oss kan man i livsmedelsaffären köpa upp till 5,5 procent – men jag gillar den här milda.
   Grejen är den att självbetjäningskassan kommer jag inte genom utan att ett biträde godkänner mitt köp 🙂

 5. Jag undviker alltid dessa självbetjäningskassor! Alltid gör jag ngt fel, eller datorn och jag kommer inte överens osv. Maken, däremot tycker de är fantastiska och anlitar dem ofta och har naturligtvis aldrig problem med dem heller.
  Ha en trevlig helg där hemma på andra sidan Potten! 😃

  1. Jag brukar aldrig nuförtiden mer sucka bakom en äldre person i en kassa 😀
   Då de nån gång ber om ursäkt för att de är långsamma säger jag alltid att jag inte har nån brådska och att vi alla nån dag blir äldre och långsammare ❤

 6. Jag undviker självbetjäningskassor som pesten och eftersom jag är emot det kontantlösa samhället vill jag betala med kontanter också. Har inga som helst problem med att stå i en kassakö.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.