Julpyntat i Lovisa

På fredag är det dags för julöppning i Lovisa. Affärerna håller öppet lite längre på kvällen och belysningen i granen på torget tänds.

Alexandersgatan.

Någon snö har vi inte ännu, men det är bra såhär om nån frågar mig. Det var ännu ganska ljust ute då jag gick på mina ärenden under en paus i jobbet, så belysningen ovanför gatorna kom inte helt till sin rätt.

Här har det lite börjat skymma på Drottninggatan.

Nu på kvällen ska jag ta det lugnt och plocka med diverse saker här hemma. Köpte en amaryllis. Julstämningen får komma sakta smygande, snart ska jag ha hyacinter också.

Arbetsdagarna rusar iväg, men jag har ett givande jobb. Endast poststrejken som stressat. Den pågår ännu, är inne på sin 16:e dag och lär pågå några dagar till. Finns också hot om att den och sympatistrejker pågår till 22 december… Då talar vi om en smärre katastrof, en strejk av stora mått som skadar mycket i vårt land. Utländska företag tappar förtroende för Finland.

Hoppas regeringen ingriper….

20 reaktioner på ”Julpyntat i Lovisa

 1. Det är vackert med julbelysningen. Hoppas dom sätter upp lite här också. Vi får hoppas att regeringen gör något åt strejken.
  Kram

   1. Nej och det brukar vi ha så jag är lite fundersam. Hoppas den kommer upp innan lördag. Annars får jag nöja mej med mitt lilla ljusträd och ljuskronan på altanen.
    Kram

 2. Lovisas juldekorationer verkar ha hängt med ett tag, och de är precis lagom tycker jag. Dekorationen på sista bilden är annorlunda, fint.
  Ja du, det där med strejkerna är faktiskt grym. Några dagars strejk är man ju van vid, men inte strejker som varar så lång tid. Vem vinner på det?! I slutändan troligen ingen. Vet inte vad regeringen kan göra åt strejkerna i ett demokratiskt land, men hoppas att nåt sker i alla fall.

  1. I dag tog strejken äntligen slut – allt fler stora sympatistrejker hade verkligen ställt till det på många plan och skapat stora förluster.
   Så det var skönt att det var över.
   Och fint att ni får julbelysning i Málaga!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.