Första hyacinten

Så liten men så fin ❤ Jag tycker det är fint också att rötterna syns i glasskålen. Jag vet inte om det är bra att ta bort plastkrukan den står i då man köper den, men jag hoppas det går bra så här. Hyacinter står ju inte sig jättelänge, men de doftar så gott.

Ljuset är också från blombutiken bakom hörnet.

I dag har jag hunnit gå på massage. Fredagen är annars massage-dag, men den här fredagen är det helg i Finland då vi firar vår självständighetsdag.

Nu på kvällen ska jag förbereda möbelflytt här hemma. Nya skåpet från Ikea ska monteras så småningom. För att det ska få plats ska en vit hurts och ett litet datorbord ut. Två andra skåp ska flytta till andra rum, och slutligen kanske även sängen byter plats… så det är rätt stora saker på gång 😀 Och det blir jättestökigt innan allt är klart.

20 reaktioner på ”Första hyacinten

 1. Hyacinter klarar sig jättebra barrotade. Förr drev jag upp dem själv i hyacintglas och då har man bara vatten nertill i glaset som rötterna får växa ner i. Nu fuskar jag och köper färdiga, tvättar av jorden och stoppar ner rötterna i glaset. Det är så vackert när de ringlar där.

  Roligt med hemmaprojekt, man är så nöjd när det är klart sedan!

   1. Kanske tur för mig att jag bor långt bort, för min rygg gillar inte tunga saker längre, och jag brukar alltid ta i för mycket.
    Svante

   2. 😀 – ja nu har du nog tur där 🙂
    Det finns ju hjälpmedel för tunga saker, man kan ha mattor under dem och golvet tillåter sådant släpande.
    Men jag begär numera om hjälp för det är mycket som jag inte klarar ensam.

   3. Jag har varit sjukpensionerad för en arbetsskada i ryggen sedan 1988 p.g.a. förarplatsen på en bussmodell, flera fick samma skada, men inte lika svårt.
    Svante

   4. Då skulle jag känna mig överflödig, för jag är ingen bra arbetsledare.
    Svante

   5. Jag är säker på att det skulle gå betydligt mycket lättare att flytta möblerna utan att det satt en gubbe i vägen för arbetsfolket.
    Svante

 2. Hyacinten i glasskålen är jättefin. Älskar också doften – mmmhhhhhh:-) Här är vi nästan lika – alltså jag menar du borde ju ha frågat i butiken om plasten ska bort eller inte. Men jag hade nog också glömt det;-)

 3. Allt som en lök behöver finns just i löken… Juha Toikka (Kodinkukat) berättade att han fått en amaryllislök på retur, när han öppnade paketet hade blomstängeln slingrat sig runt i paketet, och den blommade!!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.