Caritas julkalender, lucka 6

Tack morfar för självständigheten, du gav ditt liv för vårt land ❤

Jag brukar sätta fram ett foto på min morfar den här dagen, eller mot kvällen då jag ser på slottsbalen på teve. Självständighetsdagens fest är inte längre enbart allvarstyngd, med filmen Okänd Soldat och högtidliga tal. Finland har börjat fira gladare fester.

Tyvärr syns ju en del protester också. Protester mot att bara vissa är inbjudna till slottet, osv.
Demonstrationer där flaggor med hakkors vajar har lyckligtvis förbjudits av myndigheterna.

Finlands självständighet firar alltså 102 år i dag ❤ Vi har våra veteraner att tacka för mycket och vi ska aldrig glömma deras insats, inte ens fastän vi kan vara gladare i firandet nu.

Och pepparkakorna blev riktigt fina! Jag fick hål på tuben med kristyr med hjälp av en vass brödkniv… sågade försiktigt. Men hur svåröppnade får tuber vara?!

Alla sex pepparkakor blev inte vackra. Men jag gör som bloggare överlag, visar det bästa och åt upp den som såg värst ut 😀

8 reaktioner på ”Caritas julkalender, lucka 6

  1. Det gjorde du bra. Har precis läst en bok där en tjej skapade sitt perfekta liv på Instagram. Långt senare gjorde hon tvärtom och visade sitt riktiga liv. Då fick hon ännu fler följare, ha…ha…

  2. Då har du ju en personlig anknytning till Självständighetsdagen, så fint att du ställer fram ett foto på din morfar som minne.

    Idag såg jag för första gången någonsin Dr. Oetkers tub med kristyr hos den lokala ICA. Som du förstår kunde jag inte låta bli att kolla ”hur det såg ut”. Skrattade gott när jag såg toppen på tuben. Det första som slog mig är att jag hade tagit en spik och gjort hål med hjälp av en hammare. Men du lyckades ju också till slut.
    Pepparkakorna blev ju jättefina.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.