Självständig

I samband med självständighetsdagen sitter jag ensam hemma och tittar på tv (speciellt alla sändningar som har med självständighetsdagen att göra), dekorerar pepparkakor, läser, äter nachos, skriver dagbok, planerar och städar inför ommöblering… osv.

Då slås jag plötsligt av tanken att jag har varit självständig och levt ensam, över fem och ett halvt år! Jag har överlevt skilsmässan från våren 2014, jag mår bra!

Då jag i dag städade bland olika dokument hittade jag några gamla mejl från sommaren 2014 som jag ännu inte hade raderat.

Jag blev nästan förskräckt. Kände knappt igen mig själv i texten… så ledsen och totalförstörd jag var den sommaren… 😦

Jag nedvärderade mig själv  något helt fruktansvärt, och lyfte min ex-makes nya kvinna till skyarna. Hon hade ju allt det jag saknade.

Jag raderade mejlen. De har levt ut sin tid.

Samtidigt förstår jag och förlåter mig själv. Jag tror att det var nödvändigt att jag skrev allt det jag skrev då, både via mejl, i dagbok och på bloggen.

I dag tänker jag för det mesta att jag har det bra då jag får göra som jag vill. Det finns ingen som gnäller över hur mycket jag jobbar, vad jag äter och dricker, när jag lägger mig, när jag stiger upp, när jag städar eller inte gör det, hur jag inreder mitt hem osv.

Men jag kan erkänna att jag ibland tänker att jag kanske borde bli aktiv på nån dejtingsajt igen?

För sådant som läget är nu tar ingen man kontakt med mig. Jag jobbar kanske för mycket? Men ingen flirtar med mig, ingen bjuder ut mig, ingen sms:ar eller ringer.

Tror ni att jag är en skrämmande figur för att jag är en offentlig person i en liten stad?

18 reaktioner på ”Självständig

 1. Skönt att du mår brá och känner att du trivs i ditt hem. Hoppas det dyker upp någon som du känner gemenskap med.
  Jag har gett upp och nöjer mej med Minton.
  Kramar

   1. Det enda som finns här är änklingar mellan 75 och 90 då får det vara. Känner inte för att bli hemsamarit.
    Kramar

 2. Mår man inte bra måste man antingen prata ur sig eller skriva av sig, annars uppdämningen exploderar med oanade konsekvenser. Så du gjorde helt rätt. Det är helande.
  Tyvärr efter en viss ålder blir kvinnor osynliga. Antingen hakar man på allt och alla eller blir man utan. Gäller båda könen.
  Dessutom många gånger upptäcker man att det är otroligt skönt att leva ett liv där man inte behöver jämka och kompromissa i någonting alls.
  Kram!

   1. Jag undrar ofta desamma bad gäller mig själv men när jag tänker efter så vet jag att det beror på min egen bekvämlighet, min egen ovilja att kompromissa och att jag trivs så bra själv att det verkligen krävs ”den rätte” . Men det är svårt, män i min ålder gillar 35 åringar. Det gör jag med 😁

   2. Jag träffade en 29-åring för ett par år sedan, han är fortfarande en bra kompis. Men ett par vill jag inte vara med en så ung person 🙂
    Och jo, även jag är bekväm, vill göra vad jag vill, när jag vill osv. Så kanske bäst att åtminstone BO ensam 🙂

   3. Man vill ju gärna dela liv med en människa som är i samma livfas även om yngre människor kan bli mkt goda vänner 😊

   4. Jag har många goda vänner och många bekanta. Känner mig inte ensam.
    Men det är kanske just det där… att ha nån att hålla handen med ibland, att föra långa samtal med, att gå ut och äta tillsammans, skratta och gråta.

 3. Du har kommit långt. Du kan vara redo för en ny man. Om du vill, så öppnar du upp för det. Annars är du nöjd med din tillvaro, som du ju är ❤
  Att det är 5 år sen som vi fick kontakt och vi mailade om din skilsmässa!
  Jo, jag skildes 1990 och det tog 5 år innan jag träffade min Pusselbit, som b lev mitt allt tills han dog. Det är nu 8 år sen. Jag har varit inne på att träffa en ny, men känt att jag lagt ner detta, tiden får utvisa. Jag mår fint ❤
  Varm kram och grattis på Finlands dag!

  1. Varm kram och tack för det du skriver här ❤
   Ja, tiden går! Jag känner att jag är redo att träffa en ny person, men att bo ihop med nån känns nästan uteslutet, har blivit bekväm – vill ha min egen tid – jobbar ju massor också.

 4. Dejtingsajt skulle säkert inte vara ngn dum
  Idé. Om du har tid, ork och lust dvs. Min frisörska har nyligen förlovat sig med mannen hon träffade via nätet för 3-4 år sedan. Hon var änka och han frånskild och de är båda runt 60. Så visst går det det också….! 🤔😃

  1. Ja, kanske jag borde ge det ett nytt försök. Hittade många män 2015-2016 där, en av dem är fortfarande än god vän, betydligt yngre än jag dock. Men avstånden ställer till det ibland, det funkar inte riktigt fastän det bara handlar om 100-150 km i en riktning… Och ganska många var bara ute efter sex. Det är det sista jag letar efter 😀 Först ska mycket annat funka, sedan kan man bli intim och det vill sig.

 5. Glad över ditt besök på min blogg kommer här ett ”återbesök” från mig.
  Snabbt skrollade jag igenom dina inlägg och skummade lite här och där bakåt i tiden, för att få en överblick av det senaste. Det var ju väldigt länge sedan jag var hos dig.
  Av någon anledning fick jag blicken på just det här inlägget.
  Jag minns den där tiden från skilsmässan, för då var jag mer aktiv i att följa dig. Det ser ut som att du både överlevt och blivit stark i din självständighet. Glad att se det 😀

  Gratulerar också till jobbet som chefredaktör. Du skriver inget om det här, men nämnde det i kommentaren hos mig. Hoppas att du trivs med det och att det känns bra.

  Önskar dig en riktigt God Jul och Gott Nytt År.
  Julkram från mig ❤

  1. Tack för återbesöket!
   Jag skrev om chefredaktörskapet i somras, minns inte exakt när, men jag utnämndes den 19 juni och började jobbet som chef den 1 augusti.
   2014 trodde jag inte att jag skulle orka leva och andas utan min stora kärlek som övergav mig, men bra har det gått.
   Nya människor och nya saker har kommit in i livet 🙂
   En julkram från mig till dig också, och ska titta in hos dig lite oftare i framtiden 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.