Bilder från min lördag

Mycket humor ska man ha för att kunna se det positiva i dagens väder. Jag knatade iväg till jobbet, som i dag gick ut på att öppna dörren till Nya Östis utrymme för kransbindningskursen för årets luciafölje.

Det regnade och blåste. Mitt fina paraply vände sig ut och in. Vattnet forsade längs gatorna. Lockarna jag hade gjort för att vara fin i håret, de blev förstås raka direkt.

Tillbehör på kursen.

Sedan var det dags för julmarknad vid Skeppsbron. Det var disigt och blött, stora bruna vattenpölar på parkeringen. Men tradition är tradition och även om såväl försäljare som marknadsbesökare troligen var färre på grund av vädret, så kom många till marknaden ändå. Jag vill alltid köpa Gunnevis bröd, och så gjorde jag också i år.

Trädgårdsbordet på Konungsdammens gård.

Ljung och lingonris och mossa trivs troligen i det fuktiga vädret. Men klart att det är aningen mer stämningsfullt med snö. Det blev nästan lervälling på sina ställen där folk traskade runt på gården för att beundra alla fina dekorationer familjen hade lagt ut.

Kungsdammens vardagsrum.

Här väntade jag med avsikt att folk gick ut ur bilden. De traditionella julhemmen i Lovisa är mycket välbesökta. Ibland blir det nästan rusning, och då känns julfriden avlägsen. Men sedan faller åter lugnet. Gästerna uppför sig också väl. De är lågmälda och tar hänsyn till varandra och till hemmens invånare.

Verandan i Kungsdammen.

Sätter eventuellt ut fler bilder ikväll. Blir rätt mycket nu då det är öppna julhem två veckoslut, julmarknader med mera 🙂

21 reaktioner på ”Bilder från min lördag

   1. Här har SMHI varnat för kraftigt snöfall från klockan 12:00 idag, och fram till måndag morgon.
    Svante

   2. Ja, morgondagen bjuder nog på snöskottning, en promenad idag har jag lyckats med. Det är jättemörkt ute, så det blir nog snö snart. Hoppas att jag hinner ta en vända skottning innan kvällen, så det inte blir så tungt i morgon.
    Svante

   3. Jag gissar att jag får gå ut, och skotta en gång ut till landsvägen innan den här dagen är slut. Jag måste ju hitta ut imorgon, och fortsätta skotta då.
    Svante

   4. Jag måste skotta garageplanen, så att bilen kommer ut utan att fastna, men det får vänta tills imorgon, jag ska inte använda bilen då. Jag behöver egentligen inte åka någonstans förrän straxt före julafton. Det är bara det, att det är skönt att komma hemifrån då, och då.
    Svante

   5. Jag skulle också gärna ha bil för att den innebär frihet och då skulle jag inte behöva planera mina större uppköp lika noga som nu.
    Men, en bil är dyr att hålla sig med och det har gått bra utan bil nu cirka tre år så kanske jag klarar mig framöver också.
    Förresten, man kan åter hyra stadens el-bilar efter en längre paus!

   6. Det skulle inte gå något vidare att bo i Kårböle, om jag inte hade bil. Det är 4 mil enkel resa till ICA i Färila, och 5,5 mil enkel till Ljusdal, och skulle jag ta bussen, blir jag borta nästan hela dagen, och det är inte mycket billigare att anlita den.
    Svante

 1. Jättefina bilder! Så himla synd att det ösregnade, helt fel tajming. Kan inte låta bli att tänka på de stackars familjerna som öppnat sina hus. Hoppas att de la ut skyddsmaterial mot leran…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.