Caritas julkalender, lucka 12

Om en vecka hoppas jag kunna varva ner. I går jobbade jag nästan tolv timmar. Det händer en gång i månaden då stadsfullmäktige har möte och nu var det dessutom behandling av budgeten för 2020 och en massa kvistiga frågor som hörde ihop med den.

Jag jobbar ofta hemifrån då man kan se mötet via videosändning. En del av besluten lägger vi ut i vår Facebookgrupp, andra i korthet på vår webb. Men då mötet är på en onsdagskväll kan vi få besluten med först i torsdagens tidning en vecka senare, och då känns de något gamla. Vilket gör att vi behöver tänka på ett nytt sätt. Hur se framåt? Vad betyder besluten för invånarna?

I dag var jag också tredje gången hos tandläkaren, eller närmare bestämt denna gång enbart hos hygienisten. Jag blir lite mindre rädd för varje gång jag går dit och har haft turen att bli omhändertagen av unga personer som förstår min rädsla.

Jag har åtminstone tre besök kvar. Två större ingrepp och ett hos hygienisten. Och så handlar det om att lära sig munvård, att använda alla möjliga hjälpmedel som jag bara sett på bild förr 😀

 

7 reaktioner på ”Caritas julkalender, lucka 12

 1. Måste vara skönt att kunna jobba hemmifrån på det sättet! Teknikens under att följa tråkiga sammanträden i hemmets lugna vrå! Perfekt!
  Ja, tänderna ör viktigt att hålla efter. Tyvärr har det i Sverige blivit en klassfråga- det är knappt att ” vanliga” människor har råd med större ingrepp- man hamnar lätt upp över 20.000 om man har otur och måste göra något större. Helt sjukt att inte tandvård funkar som vanlig sjukvård och högkostnadsskyddet.
  Hur har ni det med den saken i Finland?

  1. Jag går kommunalt, fakturorna är då cirka 50 euro per gång – kanske kirurgiska ingrepp är dyrare, få se!
   Privat kostar det nog mycket mycket mer.
   Kul att åter få en hälsning av dig här!
   Kram!

 2. Så skönt att du fått en tandläkare som du har förtroende för. Min dotter är enormt tandläkarrädd, så jag förstår mer än väl hur illa det kan bli. Borttagning av tandsten under sövning t e x.
  Kram, Ingrid

  1. Vi får bedövning för allt om vi vill ha, har jag förstått.
   Jag har inte behövt sövas ner, inte behövt bedövning heller – men nästa gång blir det nog bedövning då en rot ska bort…

 3. Så skönt att du har hittat bra tandläkare och hygienist. Tänderna är viktiga och idag finns mycket man kan göra för att skydda dom.
  Kramar

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.