Veckans ord – STUKA

Nu ska jag åter vara med i Mrs Susannes ordutmaning! Nog för att jag fick tänka till rejält innan jag visste hur jag skulle beskriva ordet stuka. Men så hittade jag så här många synonymer, och då valde jag deformera av dem.
Det är inte jag som deformerat ljusen, dessutom tycker jag att de är vackra då de automatiskt får sådan här form. Så i mina ögon är de inte deformerade, men nåt slags bild ville jag få med 😀

Det första jag kommer att tänka på då jag hör ordet stuka är att stuka vristen eller någon annan kroppsdel. Det vill säga att man skadar sig, och det hoppas jag att jag inte behöver vara med om.

Nästa veckas ord verkar redan lite lättare – men egentligen ska ju inte utmaningar vara allt för lätta 🙂 Jag hängde tidigare länge med i Veckans ord, fick nya bloggvänner den vägen och fick se en massa fina ordtolkningar.

Därför vill jag vara med igen!

39 reaktioner på ”Veckans ord – STUKA

 1. Deformera ja, men ljuset blev verkligen vackert (de)formerad!
  Vi har mött varann i bloggvärlden förr, jag deltog i gems tidigare från nån av mina gamla bloggar och tror jag var hos dig i annan sammanhang också. Skrev på blogspot med senaste namnet husfruns nånting. Tove heter jag 🙂
  Gott nytt år!

 2. Jättekul att du vill vara med igen. För just Sannas veckoteman är mycket poppis. Sedan lärde jag mig också en ny sajt för synonymer här hos dig. Den sajten kände jag inte till, då jag alltid förlitar mig på synonymer.se. Utmärkt med ett alternativ!
  Å dina stukade blockljus ser nästan ut som blommor. Snyggt!

 3. Det var en kul tolkning! Och visst är ljusen vackra när de brinner som de vill, men oftast innebär det också att de dessvärre slocknar och man får kasta ljuset då veken försvunnit. god fortsänning på nya året!

  1. Ja, blogglusten går ju i vågor, ibland tycker man att man har skrivit allt och lite till – jag har hållit på i tio år.
   Hoppas du återfår skrivarlusten, man måste ju inte skriva långt varje dag 🙂

 4. De tillstukade ljusen är väldigt vackra! Ja det är en rolig utmaning och jag tänker också hänga på igen. God fortsättning på det nya året!

 5. Stort TACK för att du är med och visst är det underbart att få se alla tolkningar vi alla verkar lära oss något nytt av dom olika tema orden 🙂
  Underbar tolkning riktigt vackra i sin egen form 🙂
  KRAM

 6. Fin bild och bra lösning med de tillstukade ljusen! Jag tycker de är väldigt vackra!
  Ha det gott!

 7. Kul att du är med igen! Och med en jättebra tolkning. Visst är de också roligt att se hur andra tolkar det givna ordet. Tänk att ett ord kan ge så stor variation. Så roligt att se.

 8. Gillar också när ljusen blir så där, när de har ett eget stuk! Egentligen tyder det väl på dålig kvalité eller att de står för varmt eller något … Men det är något speciellt när de liksom vallar över. Men det gäller att man har dem på ett djupare fat för plötsligt börjar de rinna!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.