Put your teddy out

Det här med att sätta ut nallar i fönstren så att barn har något att leta efter då de är ute, det är en fin idé. Men hos mig som bor på tredje våningen funkar det inte riktigt. Vill inte att barnen ska få nackspärr… 😀

Så mitt bidrag går ut via bloggen och länkas via Facebook i stället.

Nyheterna handlar förstås nästan genomgående om coronaviruset. Gränserna till länet jag bor i, Nyland, är nu stängda. Hade jag bott i ett annat län hade jag inte fått komma in för att hälsa på nära och kära, men nog för att jobba om jag fått ett intyg av arbetsgivaren. Nu är inget sådant här aktuellt för mig. Jag stannar hemma, jobbar hemifrån.

I går var jag ute på en liten tur i det fina vårvädret och bjuder på ett par bilder från den färden.

Tittar du riktigt noga efter kan du se en insekt inne i en av blommorna längst till höger.
Många kyrkogårdar är omgärdade av fina stenmurar i våra trakter, så också i Lappträsk.

 

26 reaktioner på ”Put your teddy out

 1. Fina bilder. Jag läste att någonstans i England (tror jag) sätter de på fönstret en Röd A4 om något är galet och en Grön A4 om allt som det ska. Därmed kan man kolla genom promenader om någon behöver hjälp.

 2. I Kårböle hörs bara en uppmaning när man är ute, och det är ”Håll avståndet”. Det känns riktigt skönt.
  Svante

   1. Det är ju just djuren, man skulle vilja komma närmre. Jag tror inte de har Coronavirus med sig.
    Svante.

 3. Jag har inte satt mej i karantän eftersom jag inte umgås med någon och inte brukar gå på restaurang. Endast butiken i byn besöker jag 1 gång i veckan.
  Va rädd om dig

  1. Jag har ungefär samma livsstil som du. Till affären en gång per vecka – senast även apoteket och Alko (Systembolaget).
   Annars ensam hemma.
   Pussa Minton från mig!

   1. Hade tur igår när grannen kom ut och skulle till Växjö. Då fixade hon lite vin som jag saknade.
    Minton skickar puss

 4. Det var verkligen en vacker stenmur! Här lägger man kalkstensmurar runt kyrkogårdarna.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  1. Hahaa – då höll jag dig sysselsatt en tid!
   Var det en blomfluga? Nej, nåt randigt nog, men inte en geting… inte ett bi? Och absolut inte en humla.
   Vet inte vad dom kallas dom där…

 5. Klokt gjort att stanna hemma. Och för dig är ju omställningen inte alls så stor, då du jobbat hemifrån i flera år. Värre är det för personer som dagligen har social kontakt irl och inte bara via media/mejl etc.
  Just nu gäller att göra det bästa av situationen. Låter som en klyscha, men är tyvärr sant.

  1. Ja, det gäller att göra det bästa vi kan av varje dag och bara ta en dag i taget.
   Läget är ju förfärligt i Italien och i Spanien… smyger nog norrut också viruset 😦

 6. Likadan stenmur finns runt en av gravgårdarna i Jakobstad. Här sätts inte teddybjörnar i fönstret, utan i tisdags var det en blomma, veckan före en klöver till påminnelse av St. Patrick’s Day, vet inte riktigt vad det är nästa tisdag. Samma ide dock. För barn som är ute och går med sina föräldrar att räkna. Ikväll häller regent ner här hos oss, så ingen är ute och går. Trevlig fortsättning på helgen med eller utan björnar! 😃

 7. Jättefina bilder! Letade efter någon liten blomma när jag var ute med hunden idag men icke. Några gröna strån här och där men det börjar säkert vilken dag som helst här också.
  Handlar bara 1 gång i veckan och då tar jag rubbet. Annars är jag hemma utom 2-3 kvällar där jag är hos mannen i mitt liv som också håller sig hemma så mycket som möjligt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.