Blandade bilder, den 2 april

Drottninggatan i Lovisa. Inte helt dött fastän det blivit mycket lugnare i en redan lugn stad. Hade ett fotouppdrag i en affär och passade på att ta den här bilden. Grävarbeten har pågått under flera veckor, gamla vatten- och avloppsrör förnyas. Därför ser det ut så här.

Bastion Rosen.

Vi har två gamla bastionområden i Lovisa. Bastion Rosen och Bastion Ungern. Sedan finns det ytterligare en del lämningar av murar här och där i stan. Utanför staden ligger fästningsholmen Svartholm, och gränsen till Ryssland gick en gång bara ett tiotal kilometer från Lovisa mot öst. Vid Abborrfors i Strömfors, och där har vi även gränsbevakning i dag… på grund av corona, då vårt län Nyland är isolerat.

Café Saltbodan inbäddad under renoveringen efter branden som inträffad i augusti 2019. Hoppas att det blir ens något slag av aktivitet på det här området i sommar.

9 reaktioner på ”Blandade bilder, den 2 april

 1. Snällt av er kommun att de byter vatten, och avloppsrör, då minskar stoppen i avloppen, och vattenledningarna håller bättre.
  Svante

   1. Kopparrör håller fantastiskt länge, ärgar gör de, grönt, och läskigt. Nu är det nog plast i rören, till både vatten, och avlopp.
    Svante

 2. Så fina bilder från Lovisa! Jag var tvungen att googla lite på vad en bastion är, eller var, för någonting, så nu vet jag
  Kram, Ingrid

 3. Vilken spännande bild med Bastion Rosen. Ett riktigt läckert bygge. Det har du inte visat förut. Har man inte kommit längre med renoveringen av Café Saltbodan? Just nu står ju allt stilla antar jag, men innan dess…
  I Stockholm ska man gräva upp hela Kungsgatan snart för att lägga ut nya vattenrör. Nästan att man önskar att dom gör det nu, då det knappt finns några bilar i stan.

  1. Där under huvan har det nog hänt en hel del, men jag vet inte för tillfället exakt vad.
   Oj då, det blir ett megabygge och säkert rätt rörigt då Kungsgatan rivs upp. Men bra kunde det minsann vara att göra jobbet nu då det är stillsamt överallt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.