Tomatbarnen – välkomna!

I fjol var jag nybörjare vad gäller tomatodling. Väninnan Pia drev då upp plantor, och samma har hon gjort i år. Förhållandena har ändå varit lite annorlunda den här våren då hon hade ett litet miniväxthus på ett soligt fönsterbräde.

Hej! Här kommer vi!

I dag var det dags för omplantering. Tomatbarnen flyttade från lägenheten i Valkom till lägenheten i city. Pia planterade om dem i lite större krukor. Jag har i år allt annat jag behöver, till exempel gödsel och stödpinnar och klätterställningar. För i år vet jag ju vad tomatbarnen behöver för att de ska växa och bli nästan två meter höga ❤

Heja heja – ni blir nog stora så småningom!

I maj månad ifjol fick jag plantor som var mycket mindre. De slokade rätt fort och jag blev helt förskräckt och trodde jag hade tagit livet av dem på en halv dag 😀 De fick pinnar som växtstöd, de fick sol, de fick kärlek. Under svala nätter tog jag in dem och gav dem ljus under en lampa.

I dag sade Pia ”hej då” till tomatbarnen och önskade dem lycka till i nya hemmet. Nu är det mamma Carita som tar över, och jag vet att de kräver omsorg varje dag, vilket de också ska få.

Sedan belönar de mig förhoppningsvis med en riklig skörd mot slutet av sommaren. I fjol fick jag över 60 tomater… minst!

25 reaktioner på ”Tomatbarnen – välkomna!

   1. Du kan ju testa med bara en planta, färdigt köpt, så behöver du inte driva upp den från frö, kanske börjar vara aningen sent för det nu?

   2. Det är också en tanke. Om jag hittar nåt sånt i stan.
    Men hur vet tomater 🍅 att det är för sent?

 1. Jag är så enormt stolt över dig!! Nu känner du dej säkert redan som lite ”gammal å van” I odlandet, detta kommer att gå som en dans.

 2. Så underbart många tomater 🥳 Hoppas det blir minst lika många i år om inte fler! 😊

 3. Visst ja. Minns hur kärleksfullt du behandlade dina tomatbarn ifjol. Så i år är du en erfaren tomatmamma. Ska bli skoj att se om du får lika många tomater i år som du fick ifjol. Å med tomatplantor på balkongen så behöver du heller inte oroa dig för getingar, som avskyr doften av dessa plantor.

 4. Vilken ypperlig tomtatmamma det blev av dig förra sommaren. Kul med nya tag! Du får hålla oss uppdaterade om hur det går! 😃😋

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.