Valborgsmässoafton

Det var inte precis någon rusning på torget där ballongerna såldes. Men folk kom och gick och många köpte mjöd och munkar.

Maija har sålt munkar på på valborgsmässoafton och på första maj nu några år. Det är mer eller mindre ett måste att köpa dem 🙂

Sedan till Café Favorit som firade ett år. Och ser man på! Då jag var snabb fick jag folk med på fotot! Stället har nu även rätt att sälja mousserat och vin!

Försommarens första glas mousserat utomhus avnjöts således här.

Det har blivit kyligare men utlovas sol och hyfsad värme till i morgon. Sedan hotas med något slag av polarkyla… ja, ja… bara att ta det som det kommer igen! Har ett extra duntäcke som jag banne mig nu ska ha på balkongen hela tiden så jag inte behöver släpa mitt sovtäcke dit 😀

Inte så mycket grönska på träden än, men den kommer!

Glada vappen!

19 reaktioner på ”Valborgsmässoafton

 1. Hoppas att tillståndet inte gäller åldersgruppen med ballongen. Det skulle vara alldeles för tidigt.
  Svante

 2. Trevlig valborg till dig med! Lärde mig faktiskt idag att valborg heter vappen på finlandssvenska. Härligt med att ”dricka in” våren med vin. Perfekt tajming där:-)
  Himla fin bild på dig förresten!

  1. Tack, så glad jag blir för komplimangen. Har haft mycket jobb och känner mig bara risig och trött 🙂
   Ja, vi kallar valborg till vappen, det inkluderar också första maj!

 3. Jag hoppas att vi slipper den där kallperioden som väntar. Jag låg i solstolen (fullt påklädd) i dag och sov middag och det var hur skönt som helst. Jag ligger aldrig på dagarna annars, men på sommaren blir det många sköna middagslurar i solstolen.
  Hoppas du får en skön första maj!
  Kram, Ingrid

  1. Ja, inte behöver vi nån polarkyla! Men under fem dagar har det utlovats bara 4-6 grader plus hos oss från och med torsdag.
   Minusgrader på nätterna också. Efter det ska det bli LITE varmare 🙂
   Kram och glad första maj!

 4. Ser ut som en trevlig dag! Härligt att kunna inmundiga ett glas vin utomhus – fint foto på dig!
  Önskar dig en fin 1:a maj!
  Kram

 5. Det är så skönt att sitta ute med vin eller mat eller både och. Sen en tid äter jag min lunchyoughurt ute i pergolan med en ljudbok i öronen. Underbart. Jag tittar på den översta bilden med alla ballongerna och kommer på att enkla ballonger är vackrast, de utstyrda är egentligen ganska förskräckliga – men barn gillar dem. Och så minns jag vappuviuhkat, jag tror att vi har pratat om dem tidigare, de var fina, särskilt i demonstrationerna på första maj.

  1. Ja, vappuviuhkat finns kvar ännu men inte i lika stor utsträckning som förr 🙂 Enkla ballonger gillar jag också, nu är de prydda med figurer och mest är det ju för barnens skull, och försäljningens 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.