Nu vänder allt – det är ja till livet!

Då jag har datum- och sifferminne är det svårt att glömma årsdagar. Den 30 april och den första maj 2014 var förfärliga dagar i mitt liv. Då gick det upp för mig att mannen jag på den tiden älskade och såg som mitt allt hade en annan kvinna bakom min rygg.

Helt klart färgade det där under långa perioder mitt liv, men bit för bit har jag kommit bort från det. Jag har fått ett nytt härligt liv, ett utmanande jobb, nya vänner – jag trivs ensam i min hyreslägenhet. Kan inte ha det bättre!

Men de förbaskade datumen kommer jag ändå ihåg. Så det är bara att acceptera det. De här datumen finns i mitt liv, såsom också många andra bättre datum, utgör de milstolpar av olika slag.

I dag flög det något slag av fan-anamma i mig.
Hur mycket har jag inte fått kämpa? Hur mycket tvingas jag inte fortfarande kämpa för att människor ska se mitt rätta jag?

Jag tror att det trots allt finns rättvisa i världen och att det kommer en dag då jag inte längre behöver känna att jag har alla de där starka krafterna emot mig som en del personer för fem år sedan sa att skulle förgöra mig.

Det är bara att låta tiden jobba och att lita på att livet bär. Det finns en plats på jorden och en livsuppgift för mig. Förmodligen också en ny livskamrat.

Nu vänder allt. Efter fem år. Livet – här kommer jag ❤

 

24 reaktioner på ”Nu vänder allt – det är ja till livet!

  1. Väldigt ofta, han bor kvar i samma stad.
   Vi är goda vänner, det finns inget gammalt groll. Vissa intressen förenar oss också, men vi umgås inte direkt.
   Allt är ok på den fronten!
   Kram!

   1. Jag önskar honom allt gott – inget gnabb och agg längre – de ärenden vi har att sköta tillsammans ännu (bostad vi försöker sälja) går smidigt och bra!

   2. Jag får kämpa mycket. Jag känner rädsla och oro och misstro många gånger, men ju mer jag är öppen kring allt desto bättre känns det.

 1. Tiden går snabbt. 5 år. Otroligt. Starkt jobbat också. Man brukar säga att det som inte dödar en stärker en. Och så är det också även om man inte inser det medan det pågår.
  Stor kram! 😍

   1. Tack! Ja, vi kan ta det här som ett jubileum – jag har klarat mig bra i fem år, sagt upp mig från ett jobb som kändes tungt och skapade nya jobb åt mig – har flyttat några gånger och äntligen hittat en drömbostad osv.
    Tack och kram för att du varit med på den resan!

   2. Det är ju så att det mesta blir som man vill, gäller bara att man inte vill fel saker. Det mentala tanken är viktigt. Jag träffar många som tänkt fel och trodde att det ordnar sig av sig självt. Men så är det inte ju.
    Du vet allt slutar bra till slut, och om det inte slutar bra då är det inte slut än. 😜

   3. Jag tror också mycket på den mentala biten. En del säger att såsom man ropar in i skogen, får man svar tillbaka.
    Men ibland känner jag att hur vänlig och snäll och tillmötesgående jag än är, så får jag inte alltid samma vänlighet tillbaka.
    I de skedena gäller det att bli tuffare.

   4. Ja, man får veta när det är dags att sätta ner foten också. Annars blir man bara utnyttjad.
    Kram!

 2. Förstår din sorg över detta datum, men som du säjer, du går vidare mot något som bara blir bättre och bättre. Ibland tar livet snabba vändningar som man inte är beredd på.

  1. Det är den vändningen jag väntar på. Jag har väntat länge, men kanske varit lite inkapslad och skör. Så mycket gick sönder då för fem år sedan, men nu ska jag göra allt jag kan för att mina drömmar ska gå i uppfyllelse 🙂

 3. Alla tummar uppe för fin fortsättning på det nya liv du har börjat ….Du är öppen och glad det hjälper.. !!!! Tro mej ….Grann-kram

  1. Tack Ritva! Det är så jag vill tänka framöver. Det är bra att vara öppen och för det mesta är jag glad. Jag vill inte låta motståndare knäcka mig. Kram till min fina granne ❤

 4. Det låter bra och nu hoppas jag det fortsätter. Livet blir inte alltid som man vill men det känns som du har rätt inställning för att få ett bra liv framöver.
  Jätte kram

  1. Tack ❤ Jag känner att jag mer måste ta kommandot själv, och vara tydlig speciellt på jobbet.
   Om jag sedan råkar snubbla över någon trevlig man är det bara ett plus i kanten men inget jag aktivt jagar.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.