Sköna maj välkommen!

Det här är maj månads bild i Muminkalendern jag fick i julklapp av min syster.

Den här bilden är full av upptäckarlust, nyfikenhet och vårglädje. Lilla My sitter med en slangbella full i bus uppe i trädet med en finurlig blick. Mumintrollet är förundrad över allt som händer i naturen. Det finns mycket att ta reda på!

Så här ska jag också se på livet nu då jag blickar vidare fem år efter att det kändes som att allt gick i kras.

I morse när den första negativa tanken kom stannade jag upp och sa jag till mig själv. ”Du är duktig, du vet vad du kan, låt ingenting stoppa dig, stå på dig, men ta en sak i taget – allt kommer att bli bra”.
Positiva tankar leder till positiva handlingar, den negativa spiralen ska brytas.

Jag kan inte lova att här aldrig mer kommer att finnas ett enda stråk av sorg eller frustrerade tankar på min blogg 😀  De hör också till livet och de ska alla UT för att inte fastna i sinnet.

Men överlag ska här råda en glad, uppmuntrande och förhoppningsvis ibland även av humor kryddad stämning såsom förr.

Tvättmaskinen går, jag ska göra ett översättningsjobb och senare på eftermiddagen ta den traditionella skumpan på Skeppsbron där säsongen äntligen åter är i gång!

OBS! Jag har nu lagt till en widget till höger på sidan, en så kallad ”Följ bloggen”-knapp.
Då Facebook numera allt oftare stänger av min möjlighet att dela mina inlägg där kan du välja att följa min blogg. Då får du alltid ett meddelande, en länk till e-post, då jag skrivit nya inlägg.

15 reaktioner på ”Sköna maj välkommen!

 1. Älskade Mumin med vänner , så skönt att få mötas av varelserna som ger så mycket glädje såhär direkt på första maj-morgonen , dagen räddad ….,kramar Ritva

 2. Och den knappen har jag tryckt på länge sen. För så där 5-6 år sen.
  Det är bra att jaga negativa tankar så att man inte fastnar i en nedåtgående spiral. Men klart vissa dagar är bara tyngre. Sånt är livet.
  Mumin är bara härligt. 🙂
  Kram!

  1. Jag visste inte om det fanns en Följ-knapp med ett plus nere till höger då jag inte ser den själv, men jag tänkte att det gör inget om där finns TVÅ. Nu då det är så lätt för FB att bara blocka oss bloggare får vi hitta på våra egna knep och inte vara beroende av FB 🙂
   Kram!

   1. Man kan även prenumerera genom läsaren, men då är det så klart fördel att man vet vad man vill följa. Men det pushas numera för bloggar som man kanske inte följer men kan vara intressant att följa. Brukar kolla såna när jag har tid över.
    Kram!
    Jag är i princip aldrig inne på FB jag länkar nu dit mina inlägg när jag kan, men kollar sen inte så jag vet ej om jag nån gång blev avstängt eller ej!
    Men jag förstår att det är kanske annorlunda för dig med jobbet.

   2. Ja, som sagt – skulle kunna skippa FB om jag inte behövde kanalen i jobbet, dels för att man snappar upp nyheter där, dels för att vi har Messenger som en av många kontaktkanaler då vi inte har en redaktion.

 3. En sån härlig bild av upptäckarlust och busighet. Klart att man måste titta på myror och andra små kryp. Fåglarna verkar också var nyfikna, vilket kanske är lite ovanligare, mej flyr de så fort jag höjer kameran, haha. Våra bloggar är väl en sorts ventiler, så visst måste våra ledsna stunder också få finnas, men en blandning är nog bra.

 4. Du ska inte tänka på att du hela tiden måste ha glada inlägg!! Vi är människor, med både glädje, sorg, ilska mm. Däremot är det väldigt glädjande att du har så mycket positivitet inom dig.
  Kram

  1. Jag vet. Min blogg blir inte sann om den bara är glättig, det skrev jag också då jag mådde som sämst efter skilsmässan. Andra saker har också tyngt efter det men jag kämpar hela tiden och försöker se det ljusa och då jag vet att jag gör det som är rätt står jag på mig.

 5. Så skönt att du kunde stoppa det negativa. Det är inte så lätt alla gånger. Det bäst som hänt mej är att jag började med bloggen. Har fått många vänner och lärt mej att man får lov att vara ledsen ibland.
  Kramar från oss

  1. Så fint att du hittade bloggen som kanal och att du fick många nya vänner.
   Här får man stöd och man kan stänga ut människor som inte vill en väl.
   Kram ❤

 6. Mumin är för härlig, alla ggr! Hoppas din dag fortsatte på bästa sätt! Av ditt senare inlägg verkar den ha gjort det! Härligt och skål! 😀🥂🎉

  1. Det blev kallt nu den 2 maj och kallare ska det bli i morgon, +3 grader visar prognosen.
   Men då kan det ju inte bli så mycket sämre… jo, snö förstås :-D… men kanske det vänder efter det.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.