Blir ofta bara bilder från balkongen

Kanske för att balkongen är min oas på kvällen? I dag hade jag inte kameran med då jag kunde åka på en paus i jobbet till Plagens kiosk, tackar Pia för det! Där åt jag en våffla.

Jag vill ju ta bilder även av annat än livet på balkongen 🙂 Men å andra sidan, mitt liv kretsar mycket kring det jag har hemma. Dels på grund av coronarestriktioner, även om de något lättats nu – dels för att jag har jobbet hemma.

Så det är på balkongen jag pustar ut i kvällsssolen. Läser tidningar och böcker. Tar några glas vin.

Jag pysslar också mycket med mina växter. Flyttar dem så att de får lagom med sol. Duschar dem, pratar med dem.

Nu då jag vet vad tjuvskott är på tomatplantorna kniper jag bort dem direkt. Jag ansar också annars plantorna så att de inte ska bli spretiga. Efter att jag har gjort det doftar fingrarna så gott.

Erkännas bör att jag här sker ett slags kannibalism. Små blad och tjuvskott låter jag förmultna i tomatplantornas krukor. De ger liksom då näring till sig själva.

14 reaktioner på ”Blir ofta bara bilder från balkongen

 1. Det är samma här. Med restriktionerna som råder är man ju hemma nästan jämt. Du visar bilder på vad som finns på din balkong, jag fotar ”livet” på innergården. Där händer nåt hela tiden. Det blir inte ens tråkigt faktiskt.
  Å tänkt vad du har lärt dig om tjuvskott osv. Duktigt gjort!

  1. Ja, det är ju okay med bilder hemifrån – men ibland tänker jag att jag kunde ta lite mer foton när jag ute på en del jobb.
   Å andra sidan ska bilderna i tidningen och jag minns inte alltid att fråga om jag också får sätta dem på bloggen, det är ju visst skilda saker 🙂

 2. Inget fel i det. Här blir också en del från balkongen. Det är ju våra oaser, eller hur? 😀 Dina tomatplantor ser onekligen spännande ut. Jag odlar inget sånt i år, men har haft och det är så gott!

 3. Du är ju mycket hemma och jag förstår att balkongen då blir din oas där du tillbringar en hel del tid. Jag tycker du fått den väldigt trevlig med vackra växter. Och växter kräver omvårdnad,.

 4. Men det är ju mysigt på balkongen så jag förstår.
  Jag funderar mycket på min tomatplanta, som fortfarande överlever och växer så den knakar. Tjuvskott … det är de som är längst ner på stjälken, eller? Jag tog bort två idag men slängde ut dem på gräsmattan, men nu vet jag … nästa gång lägger jag dem i jorden 🙂
  Jag är ju så dålig med växter så det inte är klokt. 😀

  1. Kolla tjuvskott via Google, så gjorde jag i fjol. Det är sånt som kommer längst med hela plantan, i förgreningarna, mellan stam och gren – väldigt svårt att förklara 🙂
   Kom ihåg att duscha o vattna mycket så går det nog bra 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.