Tusen rosor till tandvården!

Foto från gratis bildbank.

Jag var skräckslagen hela förmiddagen ända fram till klockan 15. Då om möjligt ännu mer nervös i väntrummet.

Jag berättade för en sköterska som råkade komma ut ur ett av rummen att jag var rädd och att coronatiden gjort allt värre då alla de tider jag hade bokade till våren inhiberades. Hon satte sig ner och gav sig tid att lyssna på mig och det visade sig sedan att hon var min tandläkares sköterska, assistent eller vad de kallas.

När jag låg i stolen klappade hon mig på axeln och sa att allt kommer att gå bra. Så empatiskt ❤

Hela proceduren, som jag trodde skulle kräva en timme, var över på femton minuter. Vi skojade och pratade, så gott det nu gick med instrument i munnen och sedan en sådan där vit propp som stoppar blödning.

Tandläkaren sa heller inget i stil med ”varför kom du inte för tjugo år sedan”. Han var också mån om att få följande steg i ingreppet fixat innan han far på semester. Följande tid har jag på torsdag och nu går jag dit utan rädslor och med glädje!

Länge leve Lovisas kommunala tandvård. Även om jag tvingats möta massor av olika personer där har allt alltid gått bra och alla har varit vänliga.
Ett stort fång rosor borde dom få varenda en ❤

16 reaktioner på ”Tusen rosor till tandvården!

 1. Vad roligt! Ja, nutidens tandläkare är inte som de var förr. De har så fina instrument och bedövningar och mottagandet brukar vara empatiskt. Lycka till nu, för det är väldigt roligt att sköta om sina tänder, även om det kostar, så har man inne på det, hela kroppen har glädje över att man kan tugga sin mat ordentligt 😀

  1. Kommunalt kostar inte lika mycket som privat, tack och lov – och dem jag gått hos har varit bra.
   Finns nog att göra i min mun ännu, men jag har kommit i gång!

 2. Visst är det skönt när man har varit hos tandläkaren! Och speciellt den dagen då man är klar!

 3. Jamen du ser! Så nu blir de följande besöken som en dans på rosor. Å bara 15 minuter, det gick fort, väldigt fort. Du får väl skriva vad tandläkaren gör. Fyllningar? Drar ut tänder?

 4. Håller med, det är jobbigt att gå till tandläkare och min har sålt sin mottagning och jag har blivit utan tandläkare. Jobbigt.
  Tur du hade. 🍀

 5. Att vara ha tandläkarskräck är inget roligt och vissa av oss har nog det sedan vi stött på knäppa elaka tandläkare som små…… själv sade jag upp bekantskapen med folktandvården så fort jag blev myndig. Jag kan än idag minnas samtalet och sköterskan som tog det sa att de kunde prata med NN och be att hon skulle vara vänligare och inte så burdus och hårdhänt. Men nej tack jag hade fått nog. Sedan har jag gått hos en privatklinik, min första tandläkare där har nu gått i pension men hans efterträdare är nog ännu bättre skulle jag säga dessutom specialist på oss rädda=) Fast nu är jag inte så rädd längre. Skönt att du fått det fixat och kul att höra att det finns bra tandvård utanför den privatsektorn. (jag tror inte att det är någon större prisskillnad här)

  1. Hos oss är prisskillnaden rätt stor på kommunalt och privat, har jag förstått.
   Jag skulle ha råd att gå privat, men började hos det kommunala och hittills har alla som jobbat med mig där varit tillräckligt empatiska och försiktiga.

 6. Så skönt att höra! Jag borde gått får länge sedan men jag drar mig in i det längsta även om jag vet att det är idiotiskt. Nu fick jag lite mod när jag läste ditt inlägg.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.