När man väntar sig soligt väder…

… och så öser regnet ner och det blåser upp till storm som på hösten.
Ja, då får man bara säga ”det är finländsk sommar det”.

Snabb test av kamerainställningar i regnet.

När jag tog mig till intervjun lyckades jag hålla paraplyet så att det inte vände sig ut och in. Men vattenmassorna forsade över fötterna och in i skorna…

Eftersom intervjun bokades förra veckan då det var soligt och varmt hade jag sett framför mig hur jag skulle fotografera killen som jag intervjuade. Det skulle finnas gott om tid att pröva sig fram, ta en massa olika bilder med teleobjektivet.

Men Moder Natur ville något annat. Det hade i och för sig nästan slutat regna då intervjun var över och fotograferingen skulle börja. Men det duggade fortfarande och droppade massor av vatten från träden 😀

Finsk sommar. Och ett intervjuobjekt som varit med om allehanda olika väder i sitt eget jobb på radio och tv. Så visst gick det bra ändå. Visar bilden sedan då artikeln har varit i tidningen.

16 reaktioner på ”När man väntar sig soligt väder…

 1. Idag har det varit soligt och plötsligt vräker regnet ner. Sen kommer solen tillbaka men vi har fått 7 mm regn ocj det börjar igen.
  Kramar från oss

 2. Här har det inte regnat på tre veckor och det är varmt som på den värsta badort. 26 grader i vattnet och så igår kom det regn här också och det var välbehövligt.

 3. Inte bara finländsk sommar, den svenska sommaren såg ut precis som hos dig i Lovisa, ja åtminstone i Täby. Å jag frös faktiskt, trots att det var ändå 18 grader. Så fort kroppen vänjer sig mot 30 grader… Ska bli kul att se bilderna och killen du intervjuade.

  1. Jag tycker det är rätt skönt då det är svalare nu, +32 är för mycket för mig – men jag har ändå bestämt mig för att inte klaga över vår korta sommar 🙂

 4. Ja eller svensk sommar ha ha 😃 hoppas alltihop gick bra ändå 👍.. Vi fick regn Igår och det är bara 18+ idag.. Det var den sommaren det 😊 men onekligen en andningspaus med lite svalka nu det har varit lite jobbigt med den senaste tidens tryckande värme..

 5. Det verkar som också norra Europa fått det ostadiga väder vi haft här i Wales. bra för naturen, men inte roligt för oss människor.
  Ha det bra!

 6. Jag älskar att vädret varierar. Och extra kul varmed åskan i natt just över Stockholm. Och det är nu skönt att det har blivit svalare, även om det är svårt att få ut värmen från lägenheten. men kanske idag får jag bättre temperatur hemma, för det är i alla fall lite skönare på jobbet. 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.