Välkommen augusti månad!

Tiden går alldeles för fort, i alla fall då det är sommar.
Men det finns någon charm med varje månad.
Den traditionella månadsbilden från Muminkalendern visar jag lite senare, eventuellt i morgon eller på måndag.

I går då jag satt på balkongen några timmar och fram till 21.15 insåg jag att solen försvinner bakom horisonten på ett helt annat ställe och tidigare än för en månad sedan. När solen gått ner blir det också väldigt svalt.
Men då jag tänker på dem som har värmebölja med 40–50 grader och skogsbränder i Sibirien, så är jag tacksam för våra temperaturer.

Jag läste ut Otto Gabrielssons bok ”Vildhavre” igår. Drack ett par glas vin och njöt av kvällens sista solstrålar som gjorde blomstren extra vackra. Fastän den här inte har blommor kvar kastar jag den inte eftersom den fortfarande är fin som grön växt.

Jag ska ha fem dagar ledigt den här månaden. Lyx för mig! Två dagar ska jag tillbringa på annan ort, inrikesresa. Men jag skriver inte ännu mer om det här, för i dessa covid-19-tider vet man inte vad som händer om tre veckor.

I de närmaste planerna ingår mat på Saltbodan senare i dag och Öppna trädgårdar i morgon. Kanske bio? ”Min mamma Marianne” med Rolf Lassgård lär vara mycket sevärd. (redigerat 2.8: filmen heter förstås”Min pappa Marianne”…)

Så fina i kvällssolen på balkongen i går.

20 reaktioner på ”Välkommen augusti månad!

 1. Vi får försöka ta vara på de härliga dagarna, som blir kortare och kortare. Det är så skönt när man kan sitta ute! Ha det gott på din kortsemester!

 2. Ja, tiden går otroligt fort … och sommaren går mot sitt slut, men hela augusti kan vara ganska varm och fin. Det låter härligt att ha några lediga dagar inplanerade – du hittar säkert på något trevligt!

  1. Ja, nu har jag redan bokat en resa. Sedan får vi bara hoppas och be att allt går bra, att inte covid-19 stoppar även denna resa.
   Kunde ju inte åka på kryssning 19 mars p g a pandemin.

 3. Fina bilder från balkongen! Mina ser inte friska ut. För mycket regn och blåst och för kallt om nätterna.
  5 lediga dagar låter bra. Alltid kul att ha något att se fram emot.

   1. Nej, jag menar mina blommor. Pelargoner, fuchsior och lavendel. De mår absolut inte bra. Mina solrosor däremot växer så det knakar.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.