Vackrare bäribulla har man kanske sett

… men detta är den första jag gjort i mitt 58-åriga liv. Har aldrig förr ens gjort en bulldeg! Bröd är jag bra på att baka, men vet ännu inte vad bäribullan smakar.

Vi finlandssvenskar kallar ju det här bäribulla (bulldeg och bär). Bärpaj är något helt annat.

Jag skickade en bild av bäribullan till min syster och i samma veva skrev hon ”ambulanser och brandbilar tjuter”. Det fick mig att svara ”det är inte mitt fel, ingen har ännu ätit av min bäribulla”… ”och inte är det hos mig det brinner heller såvitt jag vet” 😀

 

24 reaktioner på ”Vackrare bäribulla har man kanske sett

 1. Ser inte ut att vara direkt bra vikten, om man skulle få för sig att äta hela på en gång.
  Svante

   1. Då är det väl ingen fara, men att äta upp den alldeles själv ser jag som skadligt för vikten.
    Svante

 2. Bäribulla var för mig något helt främmande när jag flyttade till Östra Nyland. Har inte träffat på det bakverket på andra håll i våra svenska regioner, men jag kan ha fel. Bakar sällan själv, så jag har inte försökt mig på det. Bärpajer nog, i mitt förra liv.

 3. Vilket roligt namn på vad vi kallar blåbärspaj. Duktigt av dig att bli bagare ”på gamla dagar”. Undrar om jag kommer gå i dina fotspår… tror inte det.

 4. Oooh, mustikkapiirakka! Mammas goda, med tunn tunn deg och så skar man långa bitar av den. Får nog börja baka den själv och bjuda på (och ta en liten smakbit fast jag inte ska, den är ju inte så söt). Vad fint med dekorationen! Hoppas att den smakade!

  1. Ja, den här gången blev degen lite för tjock på sina ställen – men bäribulla (uttalas ju med kort ä) är nåt helt annat än blåbärspaj.
   Den är inte söt heller – nej.
   Ta och testa 🙂

   1. Nej, paj är det ju inte, men o så gott. En hel plåt gjorde mor och så stod den i ugnen och man var där och tog. Smakminnen… jo, jag får nog testa jag med.

   2. Min mamma har också de där smakminnena av hennes fasters och hennes mors (min mormors) bäribulla.
    Jag kom nog inte upp till den nivån, men mamma ska få smaka och så hoppas jag att hon gillar åtminstone bären 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.