Fem en fredag och pusslet klart!

I går blev pusslet äntligen klart – har inte haft någon brådska med det.

Och så är det åter fredag. Hos Elisamatilda ställs följande frågor:

Vilken tid skulle du helst vilja vakna varje morgon?
– Halv nio är ganska bra. På helgerna sover jag ibland längre. Jag börjar jobba 9.30 om vardagar, om jag inte valt kvällstur.

Vad skulle du äta för frukost varje dag om det gick?
– Jag har möjlighet att äta vad jag vill varje dag. Helst äter jag en macka eller två och dricker vatten.

Om du enbart fick utföra en träningsform vilken skulle det vara?
– Promenader.

Vilken bok skulle du äga om du bara fick äga en?
– Svår fråga. Har Bibeln på nattduksbordet, men läser den sällan då jag tycker texterna är svårtydda. Så det skulle nog bli en bok med tänkvärda och uppmuntrande citat.

Om det bara fanns en högtid om året att fira, vilken skulle du välja?
– Påsken. Firar egentligen inga högtider på något riktigt speciellt sätt, men påsken infaller på våren och då är den älskade sommaren i antågande.

24 reaktioner på ”Fem en fredag och pusslet klart!

 1. Kul med pusslet, fin bild! Bok med citat som är tankeväckande och uppmuntrande är en bra, om en bara får välja en. Det stod lite still när jag skulle välja men får bra tips nu 😉 Trevlig helg!

   1. Hm ja känner igen det där med hur det kan bli fast en inte kollat någons svar, inte ens Elisamatildas 😀 Tack. Detsamma!

  1. De här frågorna var ganska lätta, tyckte jag. Ibland har jag hoppat över utmaningen då jag insett att svaren kräver lite för mycket tid av mig.
   Trevlig helg till dig och kram!

 2. Duktig är du med pusslet. Fin blev det. Som vanligt. 🌸
  Jag ställer klockan på 6.30 och 7.15 sen går jag upp. året om. Jag gillar verkligen inte sova bort tiden och skulle gärna upp ännu tidigare men det funkar inte. 😖
  Jag är bokmal så går inte att välja bara en när det finns miljarder böcker.
  Själv är jag inte förtjust i högtider. Förstår inte varför man firar. Jag vill inte heller fira min födelsedag heller. Har aldrig heller gillat ta i hand om jag kunde undvika och och samma med att kramas och pussa kinder. Det är nog det enda som är bra med Covid att nu får man inte göra det alls.
  Ha en trevlig helg!🦋🦋🦋

  1. Jag skulle gärna stiga upp tidigt om morgnarna då det är ljust på sommaren – men det passar inte min dygnsrytm och ibland har jag kvällsjobb på tidningen – så jag tar det som det är 🙂
   Jag är inte heller nån helg- och högtidsmänniska, men försöker värna om vissa traditioner – speciellt om de är viktiga för min nu 86-åriga mor.
   Inte så mycket som är bra med covid-19 men kanske faktiskt det att vi trappar ner lite, och man är inte längre konstig om man trivs helt för sig själv.
   Kram!

 3. Så fint pussel och vad duktig och tålmodig du är som byggt det klart. De enklaste delarna att läsa i Bibeln är evangelierna sen kan man läsa den många gånger och upptäcka nya saker varje gång.

 4. Påsken erbjuder god mat, men skulle nog placera midsommaren först.
  Bibeln skulle jag inte tro att jag skulle orka läsa, just nu läser jag Maria Magdalena, av Kerstin Ekman, hennes egen tolkning av delar av bibeln…

  1. Ur Bibeln väljer man kanske citat – stycken man anser sig behöva just då, få styrka från.
   Midsommaren är en fin helg, men egentligen firar jag som ensam nästan inget mer. Blir jag bjuden på fest tackar jag gärna ja 🙂

 5. Man är lyckligt lottad om man kan äta det man vill varje dag 😊 Jag känner också att jag kan äta vad jag vill, men ibland har jag det inte hemma och då blir det ju jobbigare.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.