En del av mitt hjärta

Musikalen ”En del av mitt hjärta” rekommenderas varmt, om du är en vän av Tomas Ledins musik och av svenska musikaler överlag. Jag vill inte avslöja handlingen men tårar i ögonen fick jag några gånger, både för att jag blev rörd och för att några scener var så dråpliga. Då skrattade jag så tårarna rann.
Bra skådisar över hela linjen!

Biografen i Lovisa heter Kino Marilyn i dag. Förr hette den Bio Ulrika, och där har två av mina tre morbröder jobbat. En rev biljetter och en körde filmerna. Det var på den tiden som filmer kunde trassla till sig och plötsligt såg man bara hur den ”brann” på duken, det blev ett brunt hål!

Ja ni ungdomar som eventuellt läser detta 🙂 Det var ungefär på samma tid som man hade en telefon på bordet där man skulle veva siffrorna på en cirkelformad platta om man ville ringa nånstans 😀

Trappan upp till biljettförsäljningen och salongen.

Vi var ute i ganska god tid min syster och jag, så det är folktomt som vanligt. Men jag gissar att vi var runt sextio personer i biopubliken i dag och det är bra med Lovisamått mätt.

 

9 reaktioner på ”En del av mitt hjärta

 1. Jag har också tänkt mig att gå och se den här, har bara inte koll på när Edgar kör den på biografen här i stan. Brukar säga att jag vill höra Thomas Ledins sånger med mjukare komp, har hört en liten bit som verkade ok. Sen väntar jag bara på en gråtsnyftmusikal med Gyllene Tiders och övrig Per Gessle-musik!

  1. Ja, vi välkomnar fler svenska musikaler i samma stil 🙂
   De flesta kompen kände man bra igen i den här filmen, en del var förstås lätt ändrade och jag vet inte om alla gillar det, men jag tycker de var ok.
   Tomas Ledin har ju också gett ok – som ett tips… han själv syns i slutet av filmen.

 2. Intressant att den filmen fick en rätt så intetsägande och ljum kritik här. Smaken är ju olika. Jag själv har aldrig varit fan av Thomas Ledin. Jag tycker att han sjöng samma låt hela tiden. Så lät i alla fall i mina öron. Men många gillar honom. Och det är de som räknas. Jag är inte heller förtjust i musikaler.
  Det finns bara några få som jag gärna kan se om flera gånger. En av de är filmen Sound of music som visades ofta runt nu, men nu inte längre ingår i den eviga reprisrepertoaren. Synd. Och den andra musikalfilmen som få känner till är Cabaré med Lisa Minelli i huvudrollen. En fantastisk samhällskritik som tyvärr håller en idag. Visas nästan aldrig. Jag tror att jag såg filmen bara 2 gånger. En gång på bio på mitten av 70-talet och i tv just den kvällen som Irakkriget började och kunde konstatera att det var inte mycket som har förändrats sen förr. Ursprungligen är den skriven 1939 innan den iscensattes 1966 och filmatiserats 1972.

  1. Sound of Music är en bra film! Inte för att jag numera skulle orka titta på den, men jag har sett den ett antal gånger.
   Sedan är faktiskt Pippi Långstrump filmer som jag kan se om och om igen, för att inte tala om James Bond 😀

   1. Hmmmm. Jag förstår det andra men inte det sista. Jag försökte se en Bond film nu under helgerna. Med din favorit. Jag försökte förstå verkligen vad är det du ser hos karln. Han är inte charmig, han är inte snygg, känner inte heller nån utstrålning från honom. Han ser mest ut som en rysk oligark .
    Förstår inte heller varför ska alla dessa skådisar ta ifrån jobbet från stuntmän.

   2. Hahaa – bäst gillar jag ju Daniel Craig, men dom andra är också bra. Det är inte bara utseendet, det handlar om utstrålning och skådespelartalang – Craig har gjort många andra bra roller också än den som Bond.

   3. Intressant hur vi kan se en människa med olika ögon 👀 och känslor. För jag ser inte utstrålningen just.
    Fascinerande och intressant. Jag antar att det är jag som är i minoritet. 😃

   4. Tja – vet inte om du är i minoritet. Men fint att vi alla är olika.
    Och intressant, som du skriver – att vi kan se på saker och ting, på människor och på företeelser, så olika.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.