Fem en fredag – HÖST och Flowers on Fridays

Hos Elisamatilda finns varje fredag fem frågor. Det är roligt att svara på dem, och trevligt att läsa andra bloggares svar. Man lär känna sina bloggvänner bättre och det är också kul att se hur lika, eller totalt olika, svar vi kan ge 🙂

Jag tycker att vi ännu har sommar kvar, men visst känns det i luften också att hösten står bakom hörnet. Frågorna har med den annalkande hösten att göra.

Vad ser du fram emot i höst?
– Att lägga pussel, kanske promenera lite mera då det är svalare ute, ha det mysigt med tända ljus.

När kommer höstkläderna fram?
– Kanske inom någon vecka. Inte för att jag har specifika höstkläder, men lite varmare gäller det förstås att klä sig med en tröja eller en tunn jacka.

När är det på riktigt höst?
– Då löven på träden blir orange och gula, och sedan börjar falla och täcka marken.

Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?
– Kommer inte på något specifikt. Jag bränner ljus också på sommaren. På jobbet börjar vi redan nu planera luciavalet, det är något jag inte gör under vinter, vår och sommar 🙂

Vad tar du med dig från sommaren?
– Varje sommar skapas nya minnen. Den här sommaren har varit annorlunda på grund av corona, men inte direkt sämre än andra, den har varit lugnare. Lugnet vill jag ta med mig, lugnet får gärna fortsätta.

Utmaningen Flowers on Fridays har uppfunnits av Photo by Susan.

26 reaktioner på ”Fem en fredag – HÖST och Flowers on Fridays

 1. Ja, hösten nalkas hur mycket man än vill hålla sommaren kvar. Kvällarna börjar bli mörka och även morgnarna, men ännu är det behagliga temperaturer i alla fall.
  Ha en fin hösthelg!
  /Ingrid

   1. Jag tror att vår generation kommer ha det inpräntad i hjärnan och prata om och referera till typ minns 2020 sommaren när…osv. Det blir en sorglig milstolpe som alla kan lätt komma ihåg. Man vet att det fanns olika hemska terrordåd runt om i världen och i närområdet men man knappt kommer ihåg när det var.

   2. Det stämmer – vissa år och datum minns man för evigt. Våren då pappa gick bort, 9 april 1978, skilsmässan våren 2014… corona 2020.
    Och då jag fick följande tid till massören, 11 september, kom jag ihåg terrordådet i USA, samma som 26 december är förknippat med tsunamin osv.

   3. 11 september sitter bra lika väl tsunami att det var på julen. Men jag kunde kanske inte sätta exakt datum. Men definitivt inget årtal kan jag varken till det ena och det andra.
    Personliga händelser lämnar andra typer av fastare minnen. Tror jag. 🌸🌸🌸

   4. Jag minns inte heller alltid årtalen, men jag har för mig att en kille i Thailand sa att det var fyra år sedan det hade hänt, och vi var där nyåret 2008-2009… och då jag googlade så ja… den inträffade 2004.

   5. Man får väl hänga upp årtal på nåt man kan minnas. Dock 2020 tror jag inte att det är glömbart då det drabbade hela världen.

 2. Det låter väldigt mysigt med höst! Men, jag vill ha kvar sommaren 😀 Tända ljus, det är mysigt och det gör jag inte direkt på sommaren, för de syns knappt.

 3. Jag håller med om lugnet och för egen del tror jag det kommer att fortsätta. Att jobba hemma har sina nackdelar men man slipper också en massa stress förknippat med resande (för egen del pendling, för makens del resor). Och ljusen, älskar att tända ljus nu när det blir mörkare på kvällarna.

  1. Tända ljus hos mig också alla kvällar nu, en del med milda dofter som lavendel, bomull osv.
   Att jobba hemma kräver kanske en del disciplin, men jag är van, och jag vill inte röra mig ute bland folk allt för mycket nu.
   Förstås vill jag träffa vänner och jag vill kunna gå på marknader osv. Men under ordnade förhållanden.

 4. hösten har alltid varit min favoritårstid och september är den första höstmånaden. fortfarande vill jag köpa nya anteckningsböcker och pennor, men i år ska jag försöka behärska mig

  1. Ja, det är faktiskt en tid då man vill köpa häften och pennor, pysselgrejer kanske, pussel och sånt 🙂 Det stämmer!
   Härligt med lite svalare dagar, klar luft, vackra färger så småningom!

 5. Det känns som höst ibland och sensommar vissa dagar. Lite tidigt mef höst men vädret har varit lite konstigt i år. Vackra blommor och gott i glaset.
  Kramar från oss

 6. Sommaren har varit speciell och jag håller med dig om att den varit lugnare. Det hoppas jag att vi kan ta med oss in i hösten, lugnet och inte låta stress och jäkt ta över. Hösten är underbar, så vi får försöka njuta av den.

 7. Jag tror du och jag får ut samma sak med vår hobby, lugn, harmoni, klurighet, att se något växa fram, jag målar nummertavlor och du lägger pussel. Älskar hösten för jag klär hellre på mig än av mig..
  ha en skön sista sommarhelg

  1. Ja, nog klär jag också hellre på mig lite mer än att jag klär av mig i bikini – hahaa, en sådan har jag inte ens 🙂
   Jo, fint att olika hobbyn finns och att vi alla hittar nåt som ger oss meningsfull sysselsättning.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.