Stormen Aila och Lovisabilder

… drar över Finland just nu. Värst har den tydligen härjat i västra delarna av landet och på Åland.

Vi har bara +8 grader nu, så även om jag klädde mig varmt då jag tog mig till ett café som ligger trehundra meter från mitt hem hann jag bli smått frusen på vägen. Det regnade också från och till.

Egentligen tycker jag att det är mysigt med storm. Men inte då det drabbar jobbet så att elektriciteten är borta länge. Man kan förstås använda internet via hotspot på telefonen, men gör det bara om det blir helt nödvändigt.

Inte är det kul heller om stormen förstör människors ägor, fäller träd över bilar och hus eller i värsta fall att människor förolyckas… Nej, nu gäller det att hålla sig inomhus om man så kan.

Bjuder på ett par Lovisabilder som jag tog på vägen hem från cafét

I det här huset fanns en gång ett apotek. men ingången låg inte här. Den fanns i ett hörn av byggnaden som vetter mot torget. Här fanns också tingsrätten för ett tiotal år sedan.
Gluttar genom planket in mot apoteksgården där även Café Favorit finns. En regnig och blåsig dag som denna var uteserveringen förstås tom. Men inne i caféet var det liv och rörelse.

14 reaktioner på ”Stormen Aila och Lovisabilder

 1. gillar dina vinklar på bilderna.
  Storm är mysig i vettiga mängder. Överdrifter inget att ha. Hoppas ni kommer lindrigt undan och får elen tillbaka snart.

 2. Tycker inte om när det stormar så jag är glad att vi inte drabbats. Minns stormen Gudrun som fällde massor med skog i Kronobergs län och bakom villan knäcktes träden som tändstickor. Ingen ström på nästan två dygn.
  Kramar från oss

 3. Har läst om stormen Aila. Gillar storm eller stark blåst när jag kan sitta inne i en varm lägenhet, men tycker inte om att blåsa bort ute. Här var det 12 grader och soligt, men igår kväll blåste det rejält här också.

 4. Alltid kul med gamla byggnader. Den stormen ni har idag, hade vi igår, och på förmiddagen idag. Nu 19:17 är det vindstilla, och jag har kommit hem från Gävle, fy fn. för taxiresan 6 timmar sammanlagt.
  Svante

   1. Det borde vara en frisk Läkare, som gör resan till hemsjukhuset. Det finns alla gånger fler med lungskador inom kommunen, som kunde kallas samtidigt. Det borde bli billigare för Regionen, än att alla ska åka taxi till ett sjukhus 22 mil från hemorten.
    Svante

   2. Man kan ju åka egen bil,, promenera, eller åka betydligt kortare väg med ortens taxi.. Den förare jag åkte hem med från Gävle, skulle tillbaka till Gävle.
    Svante

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.