Kvinnan som har svårt att säga nej

… gav efter i en svag sekund och gick med på att ställa upp i Hufvudstadsbladets Duellen. Det är en tävling med fem frågor i fem olika kategorier. Svarar man fel på första frågan som ger fem poäng får man gissa vidare på fyrapoängaren och ända ner till en poäng. Kan man inte svaret blir det noll poäng.

Ju närmare utfrågningsdags vi kom, desto nervösare blev jag. Varför i hela fridens namn gick jag med på det här? Jag är INTE allmänbildad… det enda jag tror mig veta ALLT om är frågor relaterade till James Bond 😀

Nu är jag ändå stolt och glad för att jag vågade mig med och för att jag fick 10 poäng av 25 möjliga. Frågorna ÄR svåra vill jag påstå. Jag har testat Duellen många söndagar under flera års tid i Husis, och sällan fått mer än 7 poäng. Men då har jag också utgått från att om jag gissat fel på första försöket får jag noll istället för fem, eftersom jag läst svaret! Och det är ju inte riktigt detsamma som att delta på riktigt i tävlingen.

Kollegan Peter Sjöholm från Yle vann med 16 poäng. Jag gratulerar! Hade jag vunnit hade det blivit en omgång till och den vet jag inte om jag hade klarat lika bra. Tänk att få noll poäng och skämma ut hela Lovisa och Nya Östis 😀

20 reaktioner på ”Kvinnan som har svårt att säga nej

   1. När man bor i ett land, som kallar sig demokratiskt, ska ingen behöva vara rädd för att uttrycka sin åsikt.
    Svante

   2. Nej, det ska man inte behöva vara.
    Sedan behöver man ju inte gorma ut sin åsikt eller säga något fult, man kan försöka uppföra sig, trots att man har olika åsikter 🙂

   3. Jag kan det, men det är sällan de, som har motsatt åsikt grejar att uppträda civiliserat.
    Svante

 1. Imponerande! Bra jobbat, även om du inte vann! Tycker du är duktig att ge dig in i en sådan duell. Såg ju bara delar av de första tre frågorna och jag förstod inte ens frågorna.
  Det skulle vara kul med en duell som handlar om James Bond. Då skulle du nog ta hem segern!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.