Skyltsöndag, den 4 oktober 2020

Företagarföreningen i Lovisa firar 70 år i år. I samband med en modeshow och en efterfest delades den här chokladen ut. En bank hade gett chokladkakor som gåva.

Man kan ju ha delade åsikter om texten, om man menar att företagare är risktagare och arbetsnarkomaner, så – javisst! Jag kan hålla med det rätt långt. Modiga och framgångsrika, oftast – ja! Någon går väl i konkurs men det hör till livet.

Men otåliga? Tja, säkert är många det men ordet klingar lite negativt. Detsamma gäller ordet misslyckade 🙂

Men djärva, galna och passionerade låter bra. Och legender… jadå, någon blir säkert en sådan.

Bloggaren Pumita har uppfunnit Skyltsöndag. I dag förvaltas den av bloggaren BP!

8 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 4 oktober 2020

 1. Alla företagare är ju risktagare och lite av en arbetsnarkoman får man nog vara åtminstone de första åren.
  Arbetade ett halvår hos arbetsförmedlingen där jag några veckor fick öppna brev som bestod av en enkät för alla de som hade fått bidrag för att starta eget.
  Skulle ju inte läsa dem egentligen utan bara öppna dem…men det blev som det blev med den saken 😉
  Många som skrev att de inte hade fått tillräckligt stöd och därför misslyckats men när man läste mellan raderna förstod man att de helt enkelt inte fattat vad som krävdes för att lyckas som egenföretagare.

  Men många var nöjda, de som hade lagt manken till och insett vad som krävdes.

  Tillönskar dig en fin dag nu.

  1. Jag brukar säga att hade jag vetat hur många papper det är att hålla reda på, allt kring bokföring och sånt med bokslut, då hade jag inte vågat bli företagare.
   Mycket man bör veta om skatter, försäkringar, moms osv också.
   Köper vissa tjänster via bokföringsföretag, skulle inte klara mig annars.
   Men nu känner jag mig ganska trygg i mitt företagande – dock vet jag ju aldrig om jobbet bara tar slut – men det kan det göra om jag anställd också 🙂
   Trevlig söndag!

 2. Du har nog helt rätt där. Här kan man verkligen diskutera texten, budskapet och inte minst layouten. Men det roliga är ju att man lägger märke till pluppen på chokladen, läser texten och börjar fundera. Mission completed alltså.
  Tusen tack för den annorlunda skylten och länken:-)

 3. Du vann!!! Jag fick inte ihop mera än 8 poäng i Dagens Duell. INXS är totalt obekant – men ambi borde jag ha kunnat tänka ut direkt, skäms. Min tandläkare hade en studiekamrat som borrade med båda händerna, hon använde ordet när hon berättade… Gissade stilton på 3 poäng… Att jag tog ön först på 2 poäng skäms jag för, den fanns med i en videofilm jag använt i skolan – men sista frågan hade jag inte klarat tidigare än på 2 poäng. Jag ”borde” alltså ha fått 13 poäng. Lätt att konstatera i efterskott…

  1. Jag fick gissa mycket kring ambi, men kom inte på rätt ord för det – alltså att beskriva att man kan använda bägge händerna 🙂 Var inne på rätt spår nog.
   Men det ÄR svåra frågor tycker jag.
   Kul ändå att testa sina kunskaper varje söndag 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.