Säkerhetskopiering

… har stått på programmet i dag både vad gäller tidningens datorer och mina egna. Vissa dagar rusar timmarna i väg och plötsligt är det kväll.

Kanske något att tänka på om livet någon gång i framtiden känns tråkigt och dagarna långsamma.

Bärbara datorn som jag inte sitter vid dagligen men jag gillar den och omgivningen.

Här skulle också virusskyddet uppdateras. Har ett företag som sköter allt, dels för Nya Östis räkning, dels för mitt företags räkning. Skönt att slippa att tänka på allt det tekniska själv. Det är en hel del att hålla reda på då man installerar en extern hårdskiva. Att uppdatera ett virusprogram kan jag, men varför inte låta ett lokalt företag sköta även det då mycket annat knix&trix är på gång 🙂

16 reaktioner på ”Säkerhetskopiering

 1. Helt rätt tänkt! Låt externa resurser sköta det dom är experter på. Du är chefredaktör och det är du bra på, så…

  1. Ja, usch så massor av nervtrådar det hade slitit av mig och kostat av min ork…
   Skönt att du och många förstår och tycker lika.
   Det finns nog de som tycker man ska klara sånt här själv också, och klara… ja, det kan man göra… men tiden som går åt, fel man kan göra, nerverna! 😀

 2. Har man bara råd, så är det inget fel i att anlita experter, de ska ju leva de också. Sedan är det rätt skönt att slippa göra något.
  Svante

 3. Jamen, rätt resonerat. Visst kan du, med du förvärvsarbetar ju och låt hellre detta jobb gå före det triviala tekniska.
  Jag ser ju bara på Nya Blogger och allt strul. Dessutom jobbar jag för MOD och deras verktyg och kan stöta på patrull. Det tar onödig tid från viktigt arbete.
  Du gör rätt! 😀

   1. Menar du extern hårddisk ? Ja, så fort man kopplar den till datorn så installerar den externa hårddisken sig självt . När man sen öppnar mappen på datorn kan man se att den nya externa är där. Man ser hårddiskens namn tex Toshiba. Sen flyttar man de mappar som du har på datorn till den externa en efter en.
    Jag själv jobbar alltid mot den externa hårddisken. Framförallt för att inte tynga ner datorn. Egentligen det ät inte särskilt svårt. Om någon visar det en gång brukar man första det direkt.

   2. Vi ställde in vad som skulle säkerhetskopieras och när, där var en hel del man skulle veta – vilka vägar man skulle gå.
    Inget skedde automatiskt – men nu är det fixat 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.