Det är något speciellt med bokhandlar

Min mammas faster Greta jobbade på den gamla bokhandeln i Lovisa. Ett vackert hus på Alexandersgatan som tyvärr hamnade under grävskopan och revs ner då nytt skulle byggas på samma plats.
Min syster jobbade också där en tid.
Jag kan fortfarande drömma om att jag är inne i den bokhandeln och minns hur det såg ut där, också i övre våningen och i lagret samt i Gretas kontor.

Vi har en fin bokhandel också i dag i Lovisa och nu har den flyttat ner till gatunivå på Drottninggatan. En gata som diskuterats mycket på stan för att arbetena med att snygga upp den krävt tid. Men det blir SÅ fint då det blir klart, tycker jag.

Drottninggatan har blivit enkelriktad och fått snedparkering. Det gula lilla huset till vänster har såvitt jag vet skyddsbeteckning. Det borde snyggas upp, just nu förfaller det tyvärr.

Här i köpcentret Gallerias övre våning fanns bokhandeln förr. Där torde inom kort öppnas en italiensk glassbar.

Här öppnade Lovisa Bokhandel i dag. Jättefina, stora och ljusa utrymmen.
Det är kanske inte så svårt att gissa att jag köpte ett comic-pussel 🙂 Och faktiskt redan tre julkort. Ska försöka hinna pyssla några kort också.
Förstås hittade jag även fina klistermärken.

Har med avsikt fotograferat så att inga andra kunder syns på bilden. I en liten stad känns det som att jag behöver be om lov eller säga till personen att hen kommer på bild i min blogg.

Den här bokhandeln blir man glad av att gå in i ❤

25 reaktioner på ”Det är något speciellt med bokhandlar

 1. Ahaa, nu blev det klart. Fick inte klart för mig tidigare om bokhandeln flyttat en våning ner eller tvärs över gatan, Nu vet jag. Jag gillar också bokhandlar överlag, och alla besök i grannstaden innebär också ett besök i bokhandeln, skall du veta! Snart är det dags igen, håret växer…

  1. Bokhandeln i närheten av busstationen i Borgå besökte jag också förr då jag jobbade där och då som man överlag rörde på sig mer.
   Nu sker det mesta i Lovisa och det finns så mycket härligt i vår bokhandel 🙂

 2. Det är roligt att gå runt i en riktig bokhandel.
  Det ser väldigt fint ut.
  Tyvärr vågar jag inte gå runt i affärerna inne i Växjö. Smittan ökar väldigt mycket just nu. Måste in med min dator som bråkar men det är en liten verkstad så det ska gå bra hoppas jag.
  Kramar från oss

  1. Vi använder mun- och nässkydd då vi är i affärer, men det är sällan jättestor trängsel i en liten stad. Skulle det bli trängsel skulle jag gå ut. Hoppas du får din dator fixad!
   Kramar!

 3. Den bokhandeln lär nog attrahera fler kunder på markplan. Men var fanns böckerna? Akademibokhandeln är ju också en mix mellan bokhandel och kontorsmateriel med mera. Så jag gissar att din bokhandel har ungefär samma affärsidé.

 4. Jag vet inte 🤷🏼‍♀️ om jag gillar gatan men den kanske ser finare ut i verkligheten. Men jag älskar också bokhandel. Undrar hur länge vi kan ha såna affärer då man handlar mer och mer på nätet. 😥

  1. Ja, samma tanke har slagit mig. Många mindre affärer i centrum av Helsingfors har tvingats stänga. Folk handlar på nätet och i köpcenter.
   Men även för köpcenter går det sämre under coronan.
   Drottninggatan är inte riktigt klar än, men till sommaren blir den fin, det ska säkert komma planteringar också.

   1. Då har vi något att se framemot.
    Ja, världen förändras butiker och affärer kommer att försvinna. Många går under. 😥😢
    Och städerna kommer förlora sin myndighet. Jag gråter redan. ☔️

 5. Visst är det något speciellt med att besöka en bokhandel … en speciell atmosfär och en egen doft 🙂 Ser fint ut!
  Gatan ser lite höstgrå ut, men blir säkert fin när allt är klart och solen skiner. Hoppas någon tar hand om det gamla huset också.
  Ha en fin tisdag!

 6. Ja, det är något speciellt med bokhandlar. Älskar att rota bland alla böcker. Andra kan inte gå förbi hyllan med chips eller godis. Det har jag inga problem med. En hylla med böcker däremot är oemotståndlig 😀 Trevligt med de stora skyltfönstren.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.