Tjuvstart med julpaket

Många säger att man inte får öppna paket före julafton.
Men den regeln struntar jag i. Dessutom är vissa gåvor inte ens inslagna, och andra måste man kolla då man har en aning om att de innehåller mat. Annars ligger de ”under granen” och börjar lukta illa 😀

Hemmagjord lingonnektarin.

Har aldrig smakat på lingonnektarin förr. Den kan tas som sådan, som en vitaminshot. Den kan spetsas lätt med alkohol och den kan blandas ut med en lätt bubblig, alkoholfri dryck.

Har fått många julkort i år, vissa kom också i Nya Östis namn.
Till min tradition hör att jag läser alla kort var för sig på nytt under julhelgen och ägnar en tanke åt avsändaren. Vad betyder hen för mig? Vad har vi gjort tillsammans under åren?

Tack till alla som kom ihåg mig ❤
Vakuumförpackad fisk kommer väl till pass på julbordet.

Så här mycket fisk äter jag inte själv, men vid julbordet är vi fem personer och fisken håller ju sig några dagar. Just nu är den ute i trälådan på min inglasade balkong för att hålla sig fräsch.

 

15 reaktioner på ”Tjuvstart med julpaket

 1. Jag tycker det är ganska skönt att slippa besök under Jul, och Nyårs helgerna. Jag firar ju inte dessa helger själv, förr var det ju lediga dagar, men numera är ju alla dagar lediga.
  Svante

   1. Utan allt tjat, om ensamhet, skulle nog en hel del människor, aldrig fundera över ensamhet under Julhelgen.
    Svante

   2. Den blir inte lättare av, att bli påmind om den hela tiden. Jag fick nog av att ha sällskap, då jag körde buss, och tunnelbana i Stockholm. När föräldrarna levde, hände det, att jag hamnade där när jag var ledig.
    Svante

 2. Jag är väldigt glad för de julkort jag fått och jag läser dem mer än en gång jag också. Sedan lägger jag ner dem i en plastpåse och skriver årtal på och så ner i minneslådan. Ingenting slängs i första taget i alla fall.
  Ha en riktigt God Jul!
  Kram, Ingrid

 3. Lingonnektarin var nåt helt nytt för mig. Vilken rolig och ovanlig present. Jättekul!
  Vi har också fått några fler julkort än vanligt. Lite pinsamt då jag inte skickat ett kort till några. Men de stod på min digitala julkortslista, så jag mejlade iväg de idag. Väntade alltså inte med att skicka kort till Nyår istället;-)
  Den gravade laxen kan du annars lägga i kylskåpet också.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.