Nu får lugnet sänka sig

… över mitt hem. Nu vill jag känna julefrid.
I går tittade jag på Mandelmanns jul och i dag blir det Ernsts jul 🙂

Oj, så jag skulle sakna alla Sveriges kanaler om de upphör att sändas hos oss. Hot om det fanns, förhandlingar hade strandat och många utländska kanaler skulle sluta sändas i Finland efter nyår. Nu lär förhandlingarna ändå fortsätta och jag får åtminstone under januari se de svenska kanaler jag har köpt med Sverigekortet.

Mandelmanns jul, eller ibland Mandelmanns gård, är ett av mina favoritprogram.

I dag jobbade jag tio timmar. Så ni kan förstå att jag är ganska mör nu.
Vi har gjort ett läspaket på 48 sidor och ännu i sista stund hade vi lite tekniska problem då sidorna skulle skickas till tryckeriet. Men vi fick den hjälp vi behövde och Nya Östis borde därför nå alla prenumeranter i morgon. Somliga tvingas på grund av helgen kanske att vänta på läspaketet till den 28 december, men jag hoppas att de inte är är alltför många.

Nu ska jag ha ledigt över en vecka. Telefonerna i det stora hela på ”stör ej”. Autosvar på mejlen.
Jag ska träffa vänner på tumanhand under mellandagarna. Äta gott, dricka gott. Inga stora folksamlingar. Julafton med fyra släktingar.

Jag har allt jag behöver. Stressen rinner av mig snart.
Jag är tacksam ❤ ❤ Inte minst för att jag har så många duktiga medarbetare på tidningen.

31 reaktioner på ”Nu får lugnet sänka sig

 1. Det hotet gäller hoppeligen endast kabel-TV! Vi här i obygden har ett annat system, och något hot har inte ens andats om. Vi ser också mycket på Sveriges TV, jag känner mig så främmande för det mesta i finsk TV… Skäms att säga det, men…

  1. Precis samma – ser ibland på Yle Fem, där finns en del bra program men inte alla dagar.
   Känner mig också främmande med många finska program… undantag finns förstås, men de är ganska lätträknade.

 2. Så ni har också strul med kanalerna. Det har vi också. Det är mest comhem som är inblandat. Men just nu har vi betalkanalerna kvar som kompensation för senaste bråket i november. Gissar att de försvinner efter nyår.
  Kul att du tycker om de svenska kanalerna. Det gör inte jag.
  Njut av din julledighet nu:-)

  1. Jag gillar mycket som kommer på SVT1 och SVT2, en del av det på TV3 och rätt mycket från TV4. Nu ser jag också kanalen Godare, där matlagning kombineras med ”resereportage”.
   Jodå, jag ska inte göra många knop under julledigheten 🙂

 3. Skönt du får med ledighet. Lugnet betyder mycket.
  Intressant att ni tycker om svensk tv. Det gjorde jag också, men på senaste året har utbytet har blivit mycket sämre. Otroligt många repriser på repriser, och realityserier. Några få nya produktioner.

  1. Ja, det är många finlandssvenskar som ser på Sveriges kanaler, de som vi har möjlighet att se vill säga.
   Jag ska ta det mycket lugnt under helgen, läsa bloggar till exempel 🙂 Sånt som jag knappt hinner med alls då jag jobbar långa dagar.
   Kram!

 4. För 8 år sedan lämnade jag över min TV till en granne, har inte saknat den en enda gång. Jag somnade så gott, som alltid i soffan, och blev väckt av slutsignalen, med en jäkla värk i ryggen. Numera sover jag i sängen, och vaknar utan värk i ryggen.
  Svante

   1. Jag går och lägger mig 19:00, och är för det mesta uppe 04:00. Det fungerar bra, och sommartid kan man få bra bilder på tidiga promenader.
    Svante

   2. Ja, sommartid skulle jag gärna nåt tag stiga upp vid klockan fyra, men det har hittills inte blivit av 😀
    Kan ha det som mål för sommaren 2021 att åtminstone EN gång göra så!

   3. De sista åren då jag körde T-banan var arbetstiden från 00:00 till 06:00, sex nätter i streck, ledig en natt, sedan 6 nätter, och ledig 3 nätter. Då sov jag från 16:00 till 22:30, och ibland mellan 08:00 till 11:00. Rätt behagligt.
    Svante

 5. Precis som du h ar jag sett Ernst och Mandelman och smålett lite. Här är det nu lite snö som faller och imorgon ska jag fira jul med två av mina bröder. Vi bor här i skogen och aktar oss för att bli smittade. Vi brukar vara så där minst 15 personer på jul men det går ju inte iår. Hoppas att nästa år blir bättre. Tack för dina bloggberättelser. Det betyder mycket för mig att läsa andra liv från andra håll oh se era fina bilder. God Jul

  1. Visst är Ernst och Mandelmanns bra 🙂
   Men jo – jag vet – antingen gillar man dem eller så inte, finns nog de som INTE tycker om just dessa program.
   Ja, det blir en annorlunda jul. Jag är rätt van vid att vara ensam hemma och min släkt är liten, så vi behöver inte avstå från nåt då vi bara är fem vid bordet.
   Men för många är det trist att inte kunna umgås som förr och ha den stora skaran av nära och kära med sig.
   Vi hoppas på ett bättre år 2021 och jag önskar dig god jul, och tackar dig för att du läser min blogg ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.