Skönt med sömn, ordning och reda

Någon månad efter att covid-19 bröt ut i mars 2020 insåg jag att vi inte kan fortsätta jobba såsom vi gjort då vi gjorde layouten för Nya Östis. Vi gör jobbet i ett litet rum där vi också höll våra redaktionsmöten innan pandemin bröt ut.

Men då rummet är litet blev det praktiskt omöjligt att få hjälplayouten att fungera då bara en person kunde vistas där. Vi ville till varje pris undvika smittorisk då vi har medarbetare som av olika anledningar tillhör riskgrupper. Många är dessutom egenföretagare och redaktionen är sårbar om många insjuknar.

Efter diskussioner ansvariga emellan i vårt team beslöt vi att jag tar den ena layoutdatorn hem till mig. Jag tänkte ju inte då att pandemin skulle bli särskilt långvarig. Huvudsaken var att vi kunde sköta våra jobb smidigt.

Denna stora layoutdator landade då på mitt stora bord i vardagsrummet.

Layoutdatorn.

I dag fick jag hjälp med att flytta layoutdatorn. Skärmen väger en hel del och det gör även centralenheten.
Äntligen fick jag tillbaka mitt stora bord i vardagsrummet. Där sitter jag och pusslar, men pusslet syns inte på bilden för det ligger längst till höger. Här kan jag nu också jobba vid min bärbara dator. Utöver den har jag en arbetsdator i sovrummet som i min lilla tvåa också är arbetsrum.

Så ni kan förstå att Nya Östis och mitt jobb som privat medieföretagare är en livsstil 😀

Min privata bärbara dator.

Alla saker har ännu inte hittat sin rätta plats men det håller på att arta sig! Efter det här, nån gång längre fram på våren, ska möblerna också byta plats. HAR man inte projekt så GÖR man tydligen sådana åt sig 😀

Det bästa med de tre lediga dagar jag snart har haft är att jag kunnat och fått sova som en tonåring till 11 eller 12 på dagen. Och att jag dessutom har haft tid att röja här hemma och sortera papper. Det ger mig sinnesfrid.

 

11 reaktioner på ”Skönt med sömn, ordning och reda

 1. Det är inte lätt att hålla avstånd i små utrymmen. Du har löst det på ett bra sätt. Mötte en bekant som börjat pussla nu när man inte får träffa någon . Har funderat på att börja men har ingen bra plats.
  Kram Anki o Minton

 2. Du kan vara glad över att ha ett så stort bord i vardagsrummet. Nu förstår jag inte riktigt varför du behöver tre datorer. Jag menar stora skärmar kan ju anslutas till laptops. Jag skulle ha gissat att du istället skulle behöva två stora skärmar för att ”lägga upp” tidningssidorna på. Så hade vi det på min redaktion åtminstone.

  1. Har bara en tillräckligt stor skärm för layout, den är jobbets, dvs Understödsföreningens.
   Man kan inte laya på en laptop, den är för liten.
   Sedan handlar det om tillgång till ”redaktionssystem”, vi har inget riktigt sådant avancerat.
   Och då vi är minst två personer som då och då jobbar här hemma hos mig så behövs två stora skärmar.
   Annars måste vi ju turas om med jobbet och det sparar ju ingen tid 😀
   Svårt att förklara då vi inte har någon ”riktig redaktion”.

 3. Så skönt att du haft lite tid till återhämtning! Det måste man få då och då när man lever ett intensivt och kreativt liv.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

  1. Jag behöver ordning och reda i mitt hem, då så mycket är ”kaotiskt” i jobbet, dvs många avbrott och överraskningar längs dagen.
   Jag har sovit rätt mycket under julen och försöker göra det även fram till den 2 januari, – det behövs.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.