Mörker och kyla, inget för mig

I dag har vi haft tio minusgrader och faktiskt soligt och fint väder! Jag kom av olika anledningar ändå inte ut innan det hade blivit skymning och därför tog jag inga foton. Glömmer ibland också att jag kunde fota vad som helst i min omgivning 😀

Foto från bildbank känns lite som fusk, men jag ska inte vara så sträng mot mig själv 😀 Det har jag lovat många gånger.

Jag erkänner att jag har svårt för mörker och kyla. Jag är ett sommarbarn och redan nu längtar jag till våren.

Samtidigt har jag insett att jag inte skulle bli lyckligare om jag flyttade söderut, till Sydeuropa eller Afrika till exempel. Jag skulle troligen känna mig ganska ensam där. Även om det går att få nya vänner.

Flyttar man till ett annat land måste man lära känna dess kultur och helst även lära sig tala språken som används där.

Såsom läget ser ut i dag känns ju livet inte heller säkrare i länder som Spanien, Frankrike, Italien, Grekland… Nyss fick dom en halv meter snö i Madrid och flera personer dog 😦

Semester är semester och vi kanske åter kan resa någon dag i framtiden. Men vardagen är något helt annat. Så jag har slutat tänka på det där med att jag ska flytta söderut då jag blir pensionär 🙂

33 reaktioner på ”Mörker och kyla, inget för mig

 1. I kväll är det -3,9 grader i Kårböle, och det ska börja snöa i morgon eftermiddag, och hålla på flera dagar. Jag för min del hoppas att SMHI har fel, som vanligt, då jag inte gillar att skotta snö.
  Svante

  1. Här ska det också komma rätt mycket snö. Från minus tio ska det gå upp till minus fyra några dagar, men till torsdag utlovas åter minus tolv… brrr, för kallt tycker jag!

   1. Vi hade -26,9 här om dagen, och då är det för kallt att gå ut. Värmepannan fick en nervchock, och strulade.
    Svante

   2. Idag är det bara -9 grader, och jag har varit ute, och skottat bort snön, som kom i natt. Nu skiner solen, och jag ska ta en liten promenad idag, för imorgon blir det snöskottning.
    Svante

 2. Tycker inte om mörkret men snö och lite kyla är ok gärna med sol.
  Nu börjar det ljusna och snart är våren här.
  Kram Anki o Minton

  1. Samma här, alldeles för länge mörkt… gillas inte!
   Lite snö och kyla som inte går under minus fem är okay, men nu har vi -9 i dag och mot följande helg ska det bli ännu kallare. Brr och nej tack.
   Kramar!

 3. Ja, alltså 10 minusgrader hade inte direkt lockat mig att gå ut kan jag säga, trots sol. Vi ska få samma kyla nästa onsdag sägs det, men jag hoppas på att SMHI har fel. Idag pendlade tempen mellan +1 och -2.

  Spanien liksom de andra medelhavsländerna har alltid några få dagar per år då vädret är odrägligt. Och det är det absolut redan vid åtta plusgrader och regn. Där har man ju varken centralvärme eller fönster med dubbelglas. Vad gäller byggnadsstandard slår alla skandinaviska länder nog resten av Europa.

  Det som är idealisk är att bosätta sig i Skandinavien under sommaren och flytta till Spanien under vintern. För de kalla dagarna är lätträknade i Spanien – som tur är. Alla engelsmän och holländare kan inte ha fel med sina vinterbostäder på Costa Blanca/Costa Sol;-)

  1. Ja, det har jag förstås funderat på. Att vara i Spanien eller nåt annat varmt land två, tre månader – då det är som värst och mörkast här hos oss.
   Minus nio i dag söndag, minus 13 förutspås till torsdag. Brrr – gillar inte!

 4. Jag hoppas att både du och jag kan resa som pensionärer till platser vi tycker om. Jag skulle inte vara beredd att lämna Sverige- vi har ju det fantastiskt bra och jag tror att du har det lika fantastiskt. Men att förkorta den mörka årstiden säger jag inte nej till =) Din arkivbild är jättefin. Fortsatt trevlig helg!

  1. Jag, jag har minst sju år kvar till pensionen, tror jag. Tycker att reglerna ändrar hela tiden.
   Hoppas vi orkar och kan resa lite om några år. Andra kulturer berikar ju, och så att kunna komma till värmen då vi har det som mörkast och kallast här.

 5. Det känns som vintern har förskjutits några månader åt våren. Här väntas mer snö också och kallare. Arktisk stod det. Vi får väl se. ⛄️⛄️⛄️⛄️❄️❄️❄️

  1. Januari brukar bli vintermånad hos oss. Arktisk kyla förutspås också till oss. Brrr, gillar ej!
   Minus nio i dag, sedan tre dagar lite varmare, sedan åter till torsdagen och helgen minus 13! Usch.

   1. Jag har varm jacka, varma skor och ansiktsskydd. Ansiktsskyddet är perfekt för att hålla luften behagligt varmt och jag slipper ont i halsen vilket annars sker hela tiden. Perfekt.

 6. Unna dig en sollampa! Jag (Tomten) köpte en åt Dottern för två år sedan och hon älskar den! Särkilt dyr var den inte heller. Endast 20 minuter/dag rekommderas det att den används. (Dock om du är ljuskänslig skall du undvika en sådan.) Hon använder den dagligen mellan november och mars och tycker att den hjälper enormt. 😃☀️

 7. Vacker bild! bildbank eller arkiv är till för att användas och räknas inte som fusk 🙂
  Jag gillar inte vintern, men jag skulle sakna årstiderna om jag flyttade söderut.
  Ha en fin söndag!

 8. Jag gillar inte vintern, men vi har i alla fall fördelen av att vi har varmt inomhus vintertid. Det kan vara både si och så med det om man tänker på Medelhavsländerna.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  1. Ja, det stämmer. Vi har det ombonat hos oss, det tänker jag ofta på då jag kommer hem till min höghuslägenhet.
   Jag gillar att värma med ved i ugn eller spis, men i gamla trähus kan det också bli jättekallt om man inte sköter det där med värmen.
   Och att värma med el blir ju dyrt.
   Söndagskram!

 9. Vad jag tycker om snö och vinter vet nog de flesta, längtan är stor varje gringrå november eller som i år även december. En vårvinter med sol på snö är det allra bästa.

 10. Snöskottning? Oj. Inte här i Åbo, inte än i alla fall.
  Jag älskar att resa och har hunnit med rätt många turer vid det här laget. Men jag har funderat: jag tänker tillbaka på 1950-talet, då så kallat vanlig folk inte reste alls. Det var ju en upplevelse att åka buss till Helsingfors och gå omkring i staden (å, Stockmann) och äta på estaurang! För att inte tala om en tur med Stockholmsbåten – hur många är vi som ätit räkor för första gången på någon Borebåt? På något sätt var det större upplevelser då. Nu bokar vi en biljett per dator, trängs och köar och bli misstänksamt behandlade på flygfältet och är framme på Rhodos, i Mallorca, i Paris eller vart vi nu åker i ett huj. Är det att ”resa”? Ja förstås, men mera som att ”förflyttas”.
  Ursäkta nostalgin, skyller på det nya året. Och visst, jag hoppas kunna åka till sol och värme nån gång igen, men det är rätt bra här hemma också. Lite som en återgång bakåt i tiden, dock …
  Må väl.

  1. Jag har alltid tyckt att Stockholmsresorna var fina upplevelser, jag tröttnade inte på dem.
   Nu skulle en bussresa till Helsingfors kännas som ett äventyr… men dit vågar jag nog inte resa så länge som pandemin pågår och det finns många smittade där.
   Och håller med, varför resa i ett huj med flyg. Tågresor är fantastiska också.
   Det var FINT med din nostalgi. Tack!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.