Brum, brum snörally!

Även om det känns som att snön håller på att smälta bort då det är några plusgrader, ska vi inte tro att den försvinner över en natt. Prognoserna visar att det blir minusgrader inom några dagar, även snöfall och om en vecka kanske -11 grader på natten.

Så det gäller att få bort snöhögar NU, för att P-platser längs gatorna ska vara lediga. Även den lilla tillfälliga ”snöavstjälpningsplatsen” som ligger granne med mitt hus putsades i dag.

Det kommer mera snö inom kort, det är jag säker på. Så jag tackar alla traktor- och lastbilsförare ❤ som jobbar hårt för att hålla gatorna rena och fina och trottoarer framkomliga för fotgängare.

19 reaktioner på ”Brum, brum snörally!

 1. jag är inte alls förtjust i dessa plusgrader och regn nu och sen minus. det blir så jädrans halt. och nu när vi har så mycket snö så vill jag behålla det . men jag tycker vi har tillräckligt så vi behöver knappast mer .

   1. Det räcker , tycker jag med men hellre snö än regn . Och helst -5 då är det lagom . Är det runt -15 , -20 så tycker jag ochså det är för kallt

  1. För att våren ska kunna komma, så småningom, måste det få slaska 😀 All snö försvinner ju inte på ett tag.
   Men man önskade ju att den kunde göra det – så att man bara knäppte i fingrarna. SNÖ – Försvinn! 😀
   Kram!

 2. Här i Kårböle har det inte smält undan någon snö, men har inte heller kommit någon ny idag. Jag var lite ledbruten idag efter skottningen igår, så det blev ingen promenad idag. Fick problem med en blödande hemorrojd, så jag fick besök av ambulanssjukvårdare. Jag behövde inte åka med dem, men om jag får samma problem med blödning skulle jag åka till hälsocentralen i morgon.
  Svante.

 3. Visst jobbar dessa entreprenörer hårt! Avtalen med kommunerna (åtminstone i Sverige) görs ju i förväg. Entreprenörerna får en fast summa varje vinter, oavsett om det är en grön eller en snörik vinter. Här gjorde de storkovan ifjol, men får jobba för pengarna betydligt mera i år.

  Rubriken var en riktig eye catcher. Förväntade mig racing bilar med dubbdäck som körde runt på en sjö nära dig;-) Här är väldigt lite snö än så länge. Allt försvann ju igår, och nu ikväll föll det pyttelitet nysnö.

  1. Jag undrar om vi har samma system här. Jag läste i nån tidning att entreprenörer inte längre tar snöjobb här eftersom de inte får nåt betalt om det inte snöar på hela vintern.
   Men jag är inte hundra på att jag förstått detta rätt.
   Hahaa – kul att rubriken fångade dig!

   1. Om vi har tur kommer någon efter några dagar. Snövallar däremot ligger kvar där de ligger. T.ex. exakt framför ingången till huset eller utfarten av parkeringsplatsen.

   2. Så blir det ofta hos oss också. Och då nån skottat infarten/utfarten kommer plogbilen åter och täpper igen den 🙂
    Särskilt jobbigt för äldre som bor ensamma.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.