Tavlan jag köpte

Den här tavlan är ungefär trettio gånger trettio centimeter stor. Jag har aldrig tidigare, såvitt jag minns, ägt eller köpt en tavla med erotiskt motiv. Den här tyckte jag ändå genast om.

Men jag köpte den inte för att jag skulle längta efter sex och samlag och därför sitta och stirra på den. Det är färgerna, formerna och ljuset som faller på kropparna som tilltalar. Just nu ser jag också ett ansikte på den ena personens rygg.

Då jag har talat med vänner har en sagt att hen ser en kvinna på en man. Jag ser en man ligga på en kvinna. Men det finns också personer som ser två kvinnor och därmed finns det troligen också någon som ser två män dela säng med varandra.

Då jag gick på konstkurs själv för några år sedan målade jag ofta erotiska motiv. Jag försökt inte avbilda samlag men man kunde urskilja bröst och penisar i motiven. Likaväl kunde man se armar och ben, ansikten, kvinnors hår, händer, fötter.

Att måla tavlor som har erotiskt laddade motiv eller som visar nakna personer betyder givetvis inte att den som målar hela tiden sitter och tänker på sex. Men jag tror att många konstnärer som avbildar nakna personer eller samlag ganska fort för höra att ”just det, det är hen som målar sånt där erotiskt” 😀

20 reaktioner på ”Tavlan jag köpte

 1. Tavlan är jättefin och totalt ”könsneutral”, vilket jag tycker är ”rätt tänk” idag. Sedan gillar jag ”skuggspelet” på kropparna. Har du frågat konstnären hur han tänkte när han målade tavlan?

  1. Ja, vi talade mycket om detta motiv och andra av de erotiska. Men han målar som sagt porträtt och landskap också.
   Tycker också den är könsneutral, och gillar skuggorna.
   Han säger att han ”kluddade ihop den rätt snabbt” och jag vet att han kan tekniken som krävs för det.

 2. Den tilltalar mig, är lagom erotisk som du beskriver i ett svar. Den skulle passa ihop med två tavlor min farfar målat… ja lite med erotiska motiv.

 3. Tavlan är fin tycker jag.. Jag ser en man på en kvinna det var min första reaktion innan jag läst vad alla andra tycker.. 👍👍👍 Kram!! 🤗

 4. Den är lite ekivok. Jag tror inte att jag skulle vilja ha på min vägg. Men den ligger inte på min vägg eller hänger, så…alla har sin smak och för njuta av den konsten man gillar.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.